Proljeće u Zari: Najpoželjniji komadi i inspirativni lookovi

Piše: Iva Boban, Zagreb
Objavljeno 03.03.2015.

1331

Cvjetni i psihodelični print, hlače trapez kroja, resice, prozračni materijali i gladijatorice najavljuju veselo proljeće u Zari

Opijeni sedamdesetim godinama dvadesetog stoljeća, modni brandovi kao da se natječu tko će lansirati više lookbookova koji slave ovu ludu dekadu bez koje bi popularna kultura, glazba i moda bili teško zamislivi. Stvari koje su nam do prije par sezona djelovale smiješno i neatraktivno, kao nepovratna prošlost, ponovno preuzimaju scenu i pretvaraju se u najpoželjnije komade.

Upravo u šarmantnom šarenilu bezbrižnih 1970-ih Zara je - kao što smo to proteklih tjedana već nekoliko puta primijetili - pronašla najveći izvor inspiracije za svoju proljetnu kolekciju. Hlače trapez kroja ponovno su IN, baš kao i resice, a jako su popularni i psihodelični te cvjetni pritnevi.

Na listi komada koje vrijedi izdvojiti nalaze se i prozračne bijele bluze i košulje, topovi i hlačice kariranog uzorka te kimono i slične kreacije u dalekoistinom stilu. U svijetu obuće glavnu riječ vodit će gladijatorice.

Zarine inspirativne lookove i najpoželjnije komade za proljeće 2015. pogledajte u galeriji fotografija.


VIŠE O TEMAMAZararesicehaljinetrapez hlačehlače trapez kroja
Povezano