Projekt 'Risha' stiže u Zagreb, 6. studenog idemo u Tvornicu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 13.08.2018.

1

Risha

Risha

David Eugene Edwards i Alexander Hacke, članovi grupa Wovenhand, Einstürzende Neubauten i 16 Horsepower, u utorak, 6. studenog donose svoj uzbudljiv projekt 'Risha' u Tvornicu kulture

Veza Davida Eugenea Edwardsa i Alexandera Hackea seže još u vremena grupe 16 Horsepower, ali prve konkretne suradnje ostvarili su tek prije 6-7 godina.
"David i ja smo prvi put svirali u projektu The Glasshouse kojeg je inicirala moja supruga Danielle De Picciotto te u kratkom uskrsnuću benda Crime & The City Solution uz izdanje 'American Twilight'. Uskoro nakon toga radio sam kao inženjer zvuka na albumu 'Laughing Stalk' Wovenhanda. Postali smo jako bliski prijatelji kroz te kolaboracije i počeli pričati o zajedničkoj muzici" - prepričao je korjene njihove suradnje Alexander Hacke.


David Eugene Edwards široj je publici najpoznatiji kao frontman bendova 16 Horsepower i Wovenhand, dok je Hacke dugogodišnji član izuzetno utjecajne njemačke eksperimentalne grupe Einstürzende Neubauten.

Zajedničko djelo nosi naziv «Risha», što na arapskom znači «pero» i ne može se opisati uobičajnim izrazima. Kreativna je to kombinacija zvukova koji se kreću u rasponu od americane, neo-folka, industriala, ambijentale pa sve do elektronske i tradicionalne arapske glazbe. Edwards je snimio sve vokale, gitare i žičane instrumente, dok je Hacke odsvirao klavijature, bas, bubnjeve i bio zadužen za elektronske djelove. Zajedno su stvorili zadivljujuće djelo hipotičkih zvukova i atmosfere, u kojem se osjeti duh njihovih starih radova, ali u isto vrijeme donosi nešto sasvim novo i iznenađujuće. Album «Risha» objavljen je 22. lipnja, a svoje koncertno predstavljanje doživjet će 6. studenog na pozornici nove i rekontruirane dvorane zagrebačke Tvornice kulture.

Ulaznice u pretprodaji iznose 65 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 85 kn.

VIŠE O TEMAMAkoncerti u ZagrebuTvornica kultureDavid Eugene EdwardsAlexander HackeRishaWovenhand
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se