Profinjeno vino Rosé Premium osvojilo je i naše nepce

Piše: Sponzorirani članak, Zagreb
Objavljeno 30.07.2022.

0

Foto: Kutjevo

Foto: Kutjevo

U restorane i barove te na police trgovina i vinarija stigla je nova berba Rosé Premium vina iz Vinarije Kutjevo koje je osvojilo nepca žirija na prestižnom natjecanju Vinalies Mondial du Rosé

Na prestižnom natjecanju Vinalies Mondial du Rosé 2022., na kojem sudjeluju isključiv rosé vina iz cijelog svijeta, kutjevački je Rosé Premium oduševio žiri i osvojio prestižnu srebrnu medalju. Nova berba 2021. donosi ugodnu svježinu mineralnog kutjevačkog terroira, uz bogatstvo okusa koji se krije u Zweigelt i Pinot Noir sortama, a u ovom profinjenom vinu dolazi u prozračnim, lepršavim, laganim notama. Ovo elegantno vino osvojit će vas i svojom ružičastom bojom, izvorom vibrantne energije u čaši. Kutjevo Rosé Premium savršeno je osvježenje za tople ljetne večeri i druženja uz fine zalogaje u dobrom društvu. Ne propustite ga probati!

Rosé Premium oduševio je žiri prestižnog natjecanja

Rosé Premium oduševio je žiri prestižnog natjecanja

U restorane i barove te na police trgovina i vinarija stigla je nova berba Rosé Premium vina iz Vinarije Kutjevo. Ovaj jedinstveni rosé francuskog tipa, osvojio je nepca žirija na prestižnom natjecanju Vinalies Mondial du Rosé gdje se natjecao s 1.300 roséa i 31 zemlje svijeta. U ovakvoj konkurenciji, te se ponosno okitio srebrnom medaljom. Njegov vibrantni karakter kojim dominira ugodna, mineralna svježina jedinstvenog kutjevačnog terroira izvrsno je uravnotežen s moćnim Zweigelt i Pino Noir bouqetom u lagano, zavodljivo vino koje pristaje raznim trenucima.

Foto: Kutjevo

Foto: Kutjevo

Nova berba predstavljena je u dobro poznatoj, atraktivnoj burgundskoj boci od prozirnog stakla s novom etiketom, koju potpisuje akademska slikarica Vlasta Pirnat. Na novom, sedefastom papiru Rosé Premium žena dobila je ružičaste usne, ispunjene vibrantnom energijom ovog posebnog ružičastog vina koji je profinjeni ukras svakome stolu. A idealno je i kao poklon jer je ova berba dostupna i u elegantnom poklon pakiranju - dizajnerskoj kutiji.

Kutjevački Rosé Premium

Kutjevački Rosé Premium

Glavni enolog, Ivan Marinclin, objasnio je kako dobiva ovakvo jedinstveno vino "Ranijom berbom sorte Zweigelt dobivamo dobre kiseline i svježinu te niži alkohol, a kasnijom berbom sorte Pinot Noir - strukturu i bogatiju aromatiku. Nježan okus bobica razvija se u trajniji miris nara i ružinih latica te ostavlja elegantnu svježinu u ustima. Fina voćnost i skladna suptilnost dominiraju u ovom svilenom, pitkom vinu", te preporučuje "Ohladite Premium Rosé na 8 do 10 stupnjeva Celzijusa i prepustite se užitku koji će se razviti u svakoj čaši. Savršeno se sljubljuje s laganijom ljetnom hranom, poput salata, tjestenine, rižota, ribe i plodova mora, lososa ili nježnijeg crvenog mesa. Idealan je partner osvježavajućih voćnih slastica ili prozračnih krema", zaključuje Marinclin.

Nova berba predstavljena je u dobro poznatoj, atraktivnoj burgundskoj boci od prozirnog stakla

Nova berba predstavljena je u dobro poznatoj, atraktivnoj burgundskoj boci od prozirnog stakla

Kutjevo Rosé Premium 2021. potražite u ponudi vrhunskih restorana, hotela i barova, potražite u specijaliziranim trgovinama vina ili ga naručite putem web trgovine na linku kutjevo.com/rose-premium.

Obojite svoj život u ružičasto.


VIŠE O TEMAMAvinoVinarija KutjevoKutjevo Rose Premium
Povezano