Producent kultnih Simpsona stiže u Hrvatsku

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 19.09.2023.

0

Simpsoni

Simpsoni

David Silverman, konzultant i producent 'Simpsona' te njihov animator i redatelj stiže u Hrvatsku, bit će poseban gost predavač na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu u Rovinju

Ove jeseni male ekrane čeka velika promjena – od 1. listopada FOX postaje STAR Channel. Tim povodom STAR će biti dio ovogodišnjeg Weekend Media Festivala u Rovinju s posebnim gostovanjem. Na pozornicu dolazi konzultant i producent, animator i redatelj David Silverman, poznat po radu na obožavateljima omiljenoj animiranoj seriji "Simpsoni". Razgovor s njim uz formu pitanja i odgovora bit će dio službenog rasporeda festivala i održat će se 22. rujna.

Silverman je ostavio značajan trag u svijetu animacije, najviše zbog svog rada na kultnim „Simpsonima“ koji su ujedno postali i pop-kulturalni fenomen. Između ostalog, radio je kao animator, producent, crtač scenarija, glavni dizajner naslova, izvršni konzultant i glavni redatelj.

"Mislim da mogu govoriti u ime svih nas koji radimo na Simpsonima da smo zadivljeni dugovječnošću serije i međunarodnom uspjehu. Uz to, jako se veselim posjetu Rovinju i Hrvatskoj. Ovo će mi biti prvi put u Rovinju i znam da će biti fantastično iskustvo", rekao je Silverman.

David Silverman

David Silverman

Uz nominaciju za Oscara za „The Longest Daycare“, tijekom godina dobio je niz nominacija i nagrada za Emmy. Također je radio kao redatelj na animiranim filmovima poput „Monsters, Inc.“. Njegova kreativnost i predanost ostavili su velik trag u industriji animacije.

Osim uživanja u Q&A diskusiji s Davidom Silvermanom, sudionici ovogodišnjeg Weekend Media Festivala moći će posjetiti brendirani kutak STAR Channel gdje će se imati priliku fotografirati s omiljenim likovima animirane obitelji, uroniti u svijet arkadne igre The Simpsons i osvojiti posebne nagrade.


VIŠE O TEMAMADavid SilvermanWeekend Media FestivalRovinjSimpsoni
Povezano