Pred nama je osmo izdanje Brač Film Festivala

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 27.07.2022.

0

Brač Film Festival

Brač Film Festival

Brač Film Festival i ove godine, u suradnji s brojnim zaljubljenicima u filmsku industriju, otvara svoja vrata 10. kolovoza

Od 10. do 13. kolovoza ljetno kino u Supetru na Braču, ugostit će već dobro znanu i predivnu filmsku priču koja se odvija već osmu godinu zaredom.

Na ovogodišnjem Brač Film Festivalu, kroz četiri dana, na velikom će se platnu na otvorenom prikazivati raznovrstan filmski program. U glavnom programu u ljetnom kinu od 21:30h očekuju nas projekcije kratkometražnog filma prije svakog dugometražnog. Upravo ovaj kratkometražni program namijenjen je studentima filmskih akademija iz regije koji na Braču imaju priliku pokazati svoje odlične uratke, a ove godine nas očekuju naslovi “Pištolji i kacige”, “Kriza”, “Džonika” i “Sound Mixer”.

Prvu večer glavnog programa i ovogodišnje izdanje Festivala otvorit će film “Divljaci” redatelja Darija Lonjaka. Ova žanrovska akcijska komedija donosi priču o tri navijača reprezentacije Hrvatske koja su greškom zalutala u teroristički kamp!

Drugi dan BFF-a u glavnom programu donosi istaknuti naslov “Strahinja Banović” redatelja Stefana Arsenijevića koji je zbog velikog interesa na FEST-u bio prikazan dvaput.

Treću večer ćemo gledati film “Zbornica” Sonje Tarokić kojeg su kritičari proglasili “definitivno jednim od najboljih hrvatskih filmova u posljednje vrijeme”. Za kraj festivala nas čeka sportska drama “Zlatni dječak” redatelja Ognjena Jankovića koji donosi priču o dvadesetogodišnjem perspektivnom nogometašu koji ulaskom u profesionalni svijet sve teže pomiruje privatni život sa zahtjevima vrhunskog sporta.

Ovogodišnji program BFF-a još je bogatiji od prethodnih izdanja i donosi žanrovsku raznolikost; od animiranih filmova, dječjih, akcijske komedije do sportske drame, a brojni gosti koji se očekuju na ovogodišnjem izdanju stvorit će pravi filmski šušur na jednom naših od najljepših otoka.


VIŠE O TEMAMAfilmski festivaliBrač Film Festival
Povezano