Prada: Kolekcija za jesen/zimu 2012/2013.

Piše: Petra Kralj, Foto: Vogue
Objavljeno 24.02.2012.

5

Pradinu kolekciju za jesen/zimu 2012/2013. moguće je čitati na bezbroj različitih načina

Drugi dan Milan Fashion Weeka za jesen/zimu 2012/2013. ponudio je tri kolosalne revije talijanskih divova Fendija, MaxMare i - jedne i jedine, neprevaziđene Prade! Možda i najveća enigma iz prve svjetske modne lige, žena čije je poteze nemoguće predvidjeti i koja uvijek nekako ide kontra cijelog modnog svijeta, velika Miuccia Prada, već godinama kreira

Dok je proljetna revija bila svijetla, jesenska kolekcija je stroga, na trenutke i s prizvukom religiozno

trendove, oduševljava svježim idejama i na svojim revijama stvara manekenske zvijezde. Katkad u 'kreativnom ludilu' i pretjera, ali teško se sjetiti sezone u kojoj Prada nije igrala značajnu ulogu.

Tako će, po svemu sudeći, biti i sljedeće jeseni! Prvi redovi nisu bili naročito popunjeni svjetskim superzvijezdama jer su iste okrenule dodjeli Oscara. Pistom ljubičaste podloge s geometrijsakim uzorcima prodefilirali su modeli s nemogućim make-upom, koji je posljednjih sezona Pradino opće mjesto. Odjeća je u znaku geometrije, kaputi su autorativni, a paleta boja se s crne preko smeđe prelila na narančastu i ljubičastu. Unatoč ozbiljnoj izradi, pojedine kreacije djelovale su cirkuski, što je unijelo dinamiku i cijelu priču učinilo kompleksnijom.

"Uvijek je fascinantno vidjeti što Miuccia radi i odakle crpi inspiraciju. Dok je proljetna revija bila svijetla, jesenska kolekcija je stroga, na trenutke i s prizvukom religioznog", tako je Pradinu reviju doživjela urednica britanskog Voguea - Alexandra Shulman.


VIŠE O TEMAMAPradaMilan Fashion WeekMiuccia PradaAlexandra Shulman




Povezano