Poznata prva imena za The Garden Festival 2015

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 05.11.2014.

0

The Garden Festival 2015

The Garden Festival vraća se iduće ljeto u svom 10. i posljednjem izdanju, i to od 1. do 8. srpnja 2015 na lokaciji The Garden Tisno

The Garden Festival 2015

Uz već poznatu činjenicu da je ovo 10. izdanje ujedno i posljednje izdanje The Garden Festivala iz stožera u Tisnom stižu vijesti o prvim imenima koja će se naći na lineupu 2015. godine, na spektakulanom završnom partyju. Desetu obljetnicu festivala, koja će se proslaviti od 1. do 8. srpnja 2015. na lokaciji The Garden Tisno, obilježit će glazbeni vrhunac u prepoznatljivom stilu.

Festival koji je utabao put svim ostalim festivalima elektronske glazbe na hrvatskoj obali još jednom nudi spoj odmora i festivalskog iskustva na prekrasnom Jadranskom moru. Ponosan na činjenicu da su oblikovali i inspirirali cijelu festivalsku scenu u Hrvatskoj, The Garden Festival odlazi u velikom stilu uz mnoštvo prijatelja i obitelji koji su mu u tome pomogli, te na lokaciju The Garden Tisno dolaze neke glazbene ikone, a uskoro će još mnoštvo gostiju biti objavljeno.

Kako objašnjava jedan od osnivača festivala Nick Colgan, prva imena na lineupu predvodi DJ Harvey, kultna ličnost koju je The Garden Festival oduvijek želio dovesti u Tisno. "Pet godina smo pokušavali DJ Harveyja dovesti na festival, a sada dolazi u pravi trenutak, na naše posljednje Garden slavlje. On je netko koga izrazito poštujemo i znamo da utjelovljuje ono što smo uvijek željeli postići, a znamo da priprema i poseban set. Harvey preuzima Barbarella's na jednu cijelu noć zadnje večeri festivala i bit će to jedini njegov set za nas. Sjajan način da odemo u punom sjaju, a da Electric Elephant festival počne odmah nakon što završimo".

Dave Harvey iz glazbene etikete Futureboogie, te jedan od bookera The Garden Festivala najavio je i druga imena: "S nama je i Seth Troxler koji je vrtio na festivalu prije nekoliko godina na staroj lokaciji kada je njegovo ime tek raslo. Trenutno je jedan od najvećih DJ-a na svijetu, ali je i dalje prizemljen i usredotočen na dobre vibracije, pa će biti pravo zadovoljstvo ponovo mu poželjeti dobrodošlicu na njegovom konačnom ustoličenju".

Tu su i Joy Orbison, Ben UFO i Midland. Joy je također na popisu izvođača koje je festival već nekoliko godina želio dovesti, a nakon njihovog ubojitog back to back seta za prošlo izdanje, vraćaju se Ben i Midland, dugogodišnji prijatelji festivala.

Craig Richards je ovog ljeta odvrtio odličan set u klubu Barbarella's, te označio jedan od vrhunaca The Garden Festivala. Glazbeno je uvijek zanimljiv i eklektičan, te je zadnjih godina zaista rastao, stoga su ga organizatori opet pozvali, a za ovo izdanje spremaju nekog posebnog uz njega na lineupu. Za deseto izdanje festivala na lineupu će se naći Greg Wilson i Crazy P live, dvoje izvođača koji su od početka dio festivala koji ne bi bio isti bez njih, a vraćaju se i dečki Psychemagik.

Završno izdanje The Garden Festivala će donijeti glazbu na 4 pozornice, 8 klupskih večeri u  Barbarella's Discotheque i 20 zabava na brovima Argonaughty i Arbiana. Festival će biti I domaćin posebnog partyja u trajanju od 10 sati u Barbarella's, ali više detalja slijedi uskoro.

Prekrasna oaza The Garden Tisno postala je jedna od najljepših festivalskih lokacija. Legendarne zabave na brodovima The Argonaughty i Arbiana koje plove po Jadranskom moru, ples pod zvijezdama i suncem na glavnoj pozornici ili Beach stageu neposredno uz more, zabava uz pozornicu pored maslina, ili dočekivanje zore u Barbarella’s Discotheque su sve dio jedinstvenog, radosnog i čudesnog iskustva. Smještaj na lokaciji, u luksuznim Shikar šatorima, u apartmanima ili vilama koje se protežu po festivalskoj lokaciji i mjestu Tisno, su na raspolaganju uz mnoge restorane i barove. Dalmacija nudi mnoštvo zabave i pustolovine sa skrivenim plažama, povijesnim gradovima Zadar i Split I mnogim prekrasnim otocima koji pozivaju na istraživanje.

Iako je 2015. njegova posljednja godina,  nasljedstvo The Garden Festival će nastaviti živjeti s nastavkom razvoja lokacije The Garden Tisno koja će u narednim godinama okupljati već postojeće, ali i nove festivale i događaje.

VIŠE O TEMAMAThe Garden Festivalglazbeni festivalielektronska glazbaNick ColganSeth TroxlerJoy OrbisonBen UFOMidland
Povezano