Povijest češkog dizajna u svibnju na Zagreb Design Weeku

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 05.04.2018.

1

Priča o češkom dizajnu čeka vas u Zagrebu

Priča o češkom dizajnu čeka vas u Zagrebu

Stoljetna tradicija češkog dizajna premijerno će biti predstavljena hrvatskoj publici u sklopu ovogodišnjeg Zagreb Design Weeka

Izložba "Priča o češkom dizajnu" s podnaslovom „Od kubizma do XXI stoljeća“ nastala je kako bi se obilježilo 100 godina osnutka čehoslovačke republike te slavi dizajn svakodnevnih predmeta koji su pratili ljude u Čehoslovačkoj i Češkoj tijekom čitavog stoljeća. Dizajn je fenomen koji intenzivno odražava društvena i politička kretanja svoga vremena. Ova izložba nudi pogled u čehoslovačku i češku prošlost kroz prizmu dizajna, nudi nam pogled na društveno uređenje države i interese njezinih stanovnika.
Češki dizajn temelji se na kvalitetnom umjetničko-obrtničkom radu, češkoj inovativnosti i tradicionalno kvalitetnim materijalima. Njegova je tradicija stogodišnja i na glasu je u cijelom svijetu. U povijesti svjetskog dizajna ostavio je traga u nekoliko epoha, bilo da se radi o kubizmu ili svjetskoj izložbi Expo 58.
Izložbu možete pogledati od 11. do 20. svibnja

Izložbu možete pogledati od 11. do 20. svibnja

Svjetska premijera izložbe biti će u Milanu na najvećem svjetskom festivalu dizajna, Milano Design Week, odakle putuje u poljski Muzej dizajna, Dvorac Cieszyn, da bi 11. - 20. svibnja gostovala na Zagreb Design Weeku. Izložba je organizirana u suradnji s Veleposlanstvom Republike Češke. Izložba će biti predstavljena i na mjestu samog proglašenja samostalne Čehoslovačke - u palači Veleposlanstva Republike Češke u Parizu. Ovdje će biti  izložena od 7.6. do 30.8.2018.

Povijest češkog dizajna u Zagrebu

Povijest češkog dizajna u Zagrebu

U drugoj polovici godine izložba će biti predstavljena u Helsinkiju (Helsinki Design Week), u Sofiji, Budimpešti, a krajem godine u Bratislavi. Slijedeće godine izložba kreće put Beča i Münchena.

VIŠE O TEMAMAizložbe u Zagrebučeški dizajnZagreb Design Week
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se