POTVRĐENO: John Galliano novi kreativni direktor Margiele!

Piše: A.A., Pariz, London, Zagreb
Objavljeno 06.10.2014.

1

John Galliano | Foto: Patrick Demarchelier/MMG

John Galliano se vraća u modnu industriju kao novi kreativni direktor kuće Maison Martin Margiela

John Galliano | Foto: Patrick Demarchelier/MMG

Prošle su tri i pol godine od jednog od najvećih skandala u svijetu mode. Podsjetimo se, krajem veljače 2011. slavni dizajner John Galliano u Parizu je napravio antisemitski ispad o kojem su mediji brujali mjesecima, zbog čega ga je prestižna modna kuća Christian Dior, čiji je kreativni direktor tada bio, ekspresno otpustila. No, nakon velike pauze, ovih dana je konačno svanulo i Gallianu!

54-godišnji gibraltarsko-britanski dizajner u svijet mode se vraća kao novi kreativni direktor kuće Maison Martin Margiela, a informacija je danas i službeno potvrđena.

"Galliano je spreman za novu kreaivnu ulogu", izjavio je Renzo Rosso, osnivač Diesela i predsjednik kompanije OTB, pod čijim je okriljem i Margiela. Rosso nije štedio riječi hvale na račun Galliana: "On je jedan najvećih modnih talenata svih vremena! Želim da u Margieli pronađe svoj novi modni dom i ostvari sve snove", dodaje Rosso.

Očekuje se da Galliano svoju prvu kolekciju za Margielu predstavi u siječnju tijekom Paris Couture Weeka. John će preuzeti kreativno vodstvo svih Margielinih kolekcija, uključujući i ready-to-wear.


VIŠE O TEMAMAJohn GallianoMaison Martin MargielaRenzo Rossomodna industrija
Povezano