Potražnja Amerikanaca za Hrvatskom skočila 205 posto

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 21.05.2021.

0

Dubrovnik. Foto: CroModa

Dubrovnik. Foto: CroModa

U Forbesovom članku navodi se kako je na popularnoj stranici za pretraživanje putovanja KAYAK Dubrovnik zabilježio skok u pretraživanju od čak 205 posto

Hrvatske destinacije pojačano se pretražuju na tržištu SAD-a pa je tako ugledni američki časopis Forbes objavio podatak kako pretraživanje Dubrovnika na online tražilicama kontinuirano raste.

U Forbesovom članku navodi se kako je na popularnoj KAYAK stranici za pretraživanje putovanja Dubrovnik zabilježio skok u pretraživanju od čak 205 posto, a slijede Zürich s rastom od 167 posto, Prag s 144 posto te Reykjavik s rastom od 143 posto. Spominje se i kako su Hrvatska i Grčka trenutno najtraženije destinacije i na stranici za iznajmljivanje brodova Click & Boat.

Da internetsko pretraživanje Hrvatske raste za 31 posto, a Islanda za 22 posto, navodi i poznata američka televizijska mreža CNBC. Iako se očekuje da će Amerikanci u 2021. najviše putovati po vlastitoj zemlji, pretraživanja avioprijevoznika porasla su za 47 posto.

I američki opinion maker The Wall Street Journal donosi preporuke za europska putovanja, a na popisu se, uz Grčku, nalazi i Hrvatska, odnosno Dubrovnik, koji su spomenuti kao savršene destinacije za ovogodišnje ljetovanje Amerikanaca.

Spomenimo kako je tijekom čitavog svibnja primjetan rast medijske pokrivenosti Hrvatske na tržištu SAD-a, a procijenjena medijska vrijednost objavljenih članaka iznosi preko 120 milijuna dolara. Dodajmo i podatak kako je u Hrvatskoj u dosadašnjem dijelu godine s tržišta SAD-a ostvareno gotovo 70 tisuća noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 38 posto.


VIŠE O TEMAMAhrvatski turizamHrvatska turistička zajednicaDubrovnikForbes
Povezano