Poljaci već sad premašili brojku od milijun dolazaka

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 21.09.2022.

0

Ilustracija. Foto: CroModa

Ilustracija. Foto: CroModa

Poljaci su na današnji dan u Hrvatskoj premašili milijun dolazaka te su pritom ostvarili 6,4 milijuna noćenja, što je rast od osam posto u odnosu na prošlu godinu

Odličnu ovogodišnju turističku sezonu u Hrvatskoj potvrđuju i rezultati ostvareni na najvažnijim emitivnim tržištima, a među kojima je i tržište Poljske. Naime, prema podacima sustava eVisitor, Poljaci su na današnji dan u Hrvatskoj premašili milijun dolazaka te su pritom ostvarili 6,4 milijuna noćenja, što u odnosu na isto razdoblje rekordne 2019. godine predstavlja rast od 8 posto u dolascima te 7 posto u noćenjima.

Dodajmo kako su Poljaci u ovoj godini najviše dolazaka ostvarili u Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj i Istarskoj županiji, a gledano prema destinacijama u Makarskoj, Omišu, Zadru, Baškoj Vodi, Orebiću te Splitu.

Od smještaja su najčešće birali objekte u domaćinstvu, kampove i hotele, dok su u nautičkom charteru ostvarili 26.000 dolazaka i gotovo 180.000 noćenja, što u odnosu na 2019. predstavlja rast od 14 posto u dolascima i 11 posto u noćenjima.


VIŠE O TEMAMAhrvatski turizameVisitorHrvatska turistička zajednica
Povezano