Pogledajte virtualnu izložbu 'Arhitektura zagrebačkih četvrti - Trnje'

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 12.05.2020.

0

Arhitektura zagrebačkih četvrti - Trnje

Arhitektura zagrebačkih četvrti - Trnje

Različitost je ove izložbe u odnosu na protekle u tome što se seli u virtualni svijet pa je možete pogledati iz udobnosti svojega dnevnog boravka

Centar za kulturu Trešnjevka / Galerija Modulor je otvorila virtualnu izložbu pod nazivom "Arhitektura zagrebačkih četvrti - Trnje" u utorak, 12. svibnja 2020. u 10 sati na internet stranici i Facebooku Centra za kulturu Trešnjevka.

Izložba iz ciklusa Arhitektura zagrbeačkih četvrti ovom prilikom posvećena je Trnju.
 
Nakon što su zadnjih par godina fotografijom i kritičkim tekstom obradili nekoliko zagrebačkih kvartova (počevši od Trešnjevke, preko Stenjevca, Črnomerca, Maksimira, Donjeg grada, Podsljemenske zone) dvojac Bešlić (arhitekt) i Šimunić (kipar) daju nam na uvid tridesetak izabranih objekata s Trnja.

Različitost je ove izložbe u odnosu na protekle u tome što se seli u virtualni svijet pa je možete pogledati iz udobnosti svojega dnevnog boravka.
 
Virtualnu izložbu možete razgledati OVDJE.

"Iako leži u srcu Zagreba, gradska četvrt Trnje nedovršena je i fragmentarna, a grad još uvijek nije u potpunosti načistu što bi s tim prostorom. Odluka donesena neposredno nakon Drugoga svjetskog rata da se prostor omeđen željezničkom prugom na sjeveru i zapadu, rijekom Savom na jugu i širokim prometnim koridorima na istoku – preskoči, a njegovo uređenje ostavi za kasnija, u financijskom smislu povoljnija vremena, usmjerava još uvijek izgled i razvoj Trnja", kaže Toni Bešlić u tekstu kataloga.


VIŠE O TEMAMAarhitekturaCentar za kulturu TrešnjevkaGalerija Modulorzagrebačka arhitektura
Povezano