Pogledajte tko je sve došao na predstavljanje naočala Ghetaldus vintage

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 20.04.2012.

8

Predstavljanje prve kolekcije sunčanih naočala Ghetaldus vintage privuklo je hrpu domaćih seleba

S više od pedeset godina tradicije u izradi dioptrijskih i sunčanih naočala, hrvatska tvornica Ghetaldus - vodeći domaći proizvođač dioptrijskih i sunčanih naočala, ovih dana predstavlja reizdanje svojih kultnih modela sunčanih naočala pod nazivom Ghetaldus Vintage sezona 2013. Originalni modeli sunčanih naočala iz 1960-ih do 1980-ih godina, pod kreativnim vodstvom modne dizajnerice Anamarije Brkić (A'Marie) i kreativnog direktora Maura Massarotta (Sheriff&Cherry), dobili su osuvremenjeni izgled minimalnim ali efektnim intervencijama.

Kolekcija Ghetaldus Vintage za sezonu ljeto 2013. sažima intrigantnu modnu interpretaciju kultnih Ghetaldusovih modela koji su obilježili prošla desetljeća. Kolekcija Ghetaldus Vintage sastoji  se od 10 modela proizvedene od plastike i žice, u različitim bojama i veličinama. Plastični modeli (GS603, GS126, G12, G172, GS170, G13) izrađuju se posebnom tehnikom injekcioniranja, a nakon brojnih i pažljivih obrada, naočale se završno bojaju i lakiraju, te se u njih ugrađuju bojane organske leće kojima se prethodno nanosi zaštitni UV sloj. Metalni modeli sunčanih naočala (S251, S456, S253) izrađeni su od plemenitih materijala poznatih kao Alpaka i Monel, točnije od žice sačinjene od bakra, nikla, cinka, željeza i drugih elemenata u tragovima. Bojane i lakirane leće su kod metalnih modela također organske.

Lea Dekleva, Anamarija Brkić i Mauro Massarotto

Lea Dekleva, Anamarija Brkić i Mauro Massarotto

Svi modeli sunčanih naočala Ghetaldus Vintage ručno su izrađeni i ručno bojani u tvornici Ghetalus nedaleko Zagreba.

Naočale iz najnovije kolekcije Ghetaldus Vintage karakterizira iznimno prihvatljiva cijena u rasponu od  400 do 440 kuna, ovisno o modelu.

U sklopu ekskluzivne prezentacije kolekcije Ghetaldus Vintage  na zagrebačkom Zrinjevcu otvoren je i privremeni Ghetaldus Pop-Up Store u kojem su, u periodu od 19. do 28. Travnja 2012., ekskluzivno izloženi i u ograničenoj količini na prodaju ponuđeni modeli iz najnovije kolekcije Ghetaldus Vintage 2013.

Predstavljanje kolekcije sunčanih naočala Ghetaldus Vintage prati i kreativna kampanja koju je snimio nagrađivani fotografski dvojac Decker+Kutić pod kreativnim vodstvom Maura Massarotta i Anamarije Brkić. Lica kampanje su Nikolina Rak (TaliaModel/Colors) i Mario Perčić (Midikenn).


VIŠE O TEMAMAMauro MassarottoAnamarija BrkićSheriff&CherryGhetaldus vintagesunčane naočale
Povezano