Pogledajte 'Resistance Is Futile', novi video kultnog Laibacha!

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 21.03.2017.

0

Laibach

Laibach

'Resistance Is Futile' novi je video grupe Laibach realiziran na koncertu održanom na ljubljanskim Križankama zajedno sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije

Studijska verzija pjesme "Resistance Is Futile" nalazi se na aktualnom albumu Laibacha «Spectre», a grupa ju je maestralno izvela na velikom koncertu u Ljubljani 2. rujna gdje je video i snimljen. Tom prilikom Laibach su, sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije izveli novi autorski rad, 30-minutnu suitu inspiriranu motivima epa «Krst pri Savici», najvećeg slovenskog pjesnika, Franca Prešerna, koja govori o pokrštavanju alpskih Slovenaca (Karantanaca) u 8. stoljeću. Ova pjesma predstavljena je u korelaciji s Laibachovim tumačenjem odlomka iz Griegove nedovršene opere «Olav Tryggvason», koja se bavi sličnom tematikom krvavog rođenja kršćanstva u Norveškoj i Švedskoj.
U drugom dijelu koncerta grupa je s orkestrom odsvirala niz svojih poznatijih pjesama kao što su «Smrt za smrt», «Eurovision», «Now You Will Pay», «Whistleblowers», «We Are Millions And Millions Are One», «Resistance Is Futile», «Opus Dei / Leben heisst Leben» i mnoge druge.


Aranžmani za orekstar rezultat su suradnje između mladog slovenskog kompozitora Anžeta Rožmana i grupe Laibach, a orkestrom će dirigirati Simon Dvoršak. Na pozornici Lisinskog bit će oko 90 ljudi što je najveći i najzahtjevniji Laibachov koncert ikad održan u Hrvatskoj te jedna od najvećih produkcija postavljenih na scenu zagrebačke koncertne dvorane.

S tim fantastičnim programom, naziva «Naše pjesme, vaši snovi», Laibach stiže u Lisinski 9. svibnja na jedan od najočekivanijih koncerata ovog proljeća u Zagrebu. Atmosferu oko novog Laibach gostovanja dodatno je podigla premijera dokumentarnog filma «Liberation Day» koji prati njihovo gostovanje u Sjevernoj Koreji.Ulaznice po cijenama od 190, 220 i 250 kn u prodaju kreću u četvrtak, 2. veljače u 9:00.

VIŠE O TEMAMALaibachSimfonijski orkestar RTV Slovenije
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se