Počinje velika humanitarna božićna akcija

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 23.11.2020.

0

Spojimo hrvatska srca

Spojimo hrvatska srca

Hrvatska započinje humanitarnu akciju Spojimo hrvatska srca koja će ususret nadolazećim blagdanima vratiti osmijehe na dječja lica

Zaklada "Hrvatska za djecu" u suradnji s velikim humanitarcem Brunom Lerotić Ledićem i njegovim prijateljima započinje lijepu humanitarnu priču kojoj se možete priključiti već danas. Uključite se i poklonite jedan dar za jedan osmijeh onima koji nas najviše trebaju.
Građani Hrvatske kao i brojne tvrtke mogu se priključiti akciji te osobno darovati neki od poklona koji će djeci i obiteljima ovog Božića vratiti osmijeh na lica. Informacije o korisnicima kao i njihovim željama nalaze se na Facebook stranici Zaklade www.facebook.com/ZakladaHrvatskaZaDjecu.
Ovim humanitarnim projektom koji traje od 23. studenog do 15. prosinca, zajedno ćemo osigurati božićne darove djeci i mladima iz ustanova i institucija za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, te obiteljima koje su korisnici Zaklade "Hrvatska za djecu".

"Ispunjavat ćemo želje djece koje su razumne te u skladu s vrijednostima koje Zaklada promiče razmjerno mogućnostima odnosno prikupljenim donacijama.” – ističe upraviteljica Zaklade “Hrvatska za djecu” Renata Gubić te dodaje: “Korisnici Zaklade i oni kojima će pomoć biti upućena moraju zadovoljavati sve propisane kriterije. To su obitelji koje žive u teškim životnim okolnostima, obitelji s velikim brojem djece, s bolesnom djecom ili djecom s invaliditetom, žrtve obiteljskog nasilja i slično. Sve obitelji mogu se prijaviti na naš poziv koji je objavljen na našoj facebook stranici te web stranici www.zhzd.hr".

Nositelj ove hvalevrijedne humanitarne priče je Zaklada "Hrvatska za djecu" u suradnji s velikim humanitarcem Brunom Lerotić Ledićem. Brunini prijatelji koji su proteklih mjeseci vrlo aktivno uključeni u rješavanje poteškoća uzrokovanih potresom u Zagrebu poput akcije preseljenja beba i trudnica iz oštećene bolnice u Petrovoj te pomoći građanima Zagreba oko uklanjanja šteta na domovima, ovog puta pružaju logističku podršku u dostavi i prikupljanju darova za djecu. Nakon pokretanja samoinicijativne božićne akcije darivanja djece prepoznali su Zakladu koja djeluje na području cijele RH kao instituciju koja bi akciju mogla provesti na najvišoj razini, a udružene ideje, kreativnost i empatija rezultirali su projektom koji će uljepšati Božić diljem Hrvatske.

"Humanitarnim radom sam se počeo baviti prije nekih 15 godina gdje sam se posebno fokusirao na nezbrinutu djecu i obitelji sa samohranim roditeljem. Prošao sam stotine obiteljskih kuća i veliki broj dječjih domova diljem Hrvatske pomažući obiteljima. Obično su to bile donacije u obliku robe, potrepština, igrački, a kako ove godine zbog cijele nastale situacije domovi ne primaju korištene stvari smišljali smo način kako to ove godine napraviti, pa sam na poziv prijateljice koja je htjela pomoći  odlučio joj pomoći u prikupljanju darova za Dječji dom u Nazorovoj. Nakon te naše inicijative krenuo je val koji nismo očekivali i ne želimo zaustaviti.” – pojašnjava Bruno Lerotić Ledić te dodaje: “Sada sam došao do brojke od 18 domova i zahvalan sam što je Zaklada prepoznala moj rad i odlučila pomoći da dignemo to na razinu cijele Hrvatske. Želimo zajedničkim snagama ostvariti da svako dijete u svakom domu u svakom gradu dobije poklon i osmijeh na licu."

Darovi se prikupljaju donacijom potrebnih stvari, ali i uplatom novčanih sredstava kojima Zaklada ispunjava osobne želje mališana. Akcija je prijavljena Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osoba s invaliditetom a o završetku akcije Zaklada „Hrvatska za djecu“ objavit će javni dokument o isporučenim darovima.

VIŠE O TEMAMAhumanitarne akcijeHrvatska za djecu
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se