Počinje Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 24.09.2020.

0

Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS

Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS

16. izdanje 25 FPS-a će se održati od 24. do 27. rujna 2020. u Kinu SC-a u Zagrebu te 29. i 30. rujna u Art kinu u Rijeci, a sve projekcije za gledatelje su besplatne

Večeras u 20 sati otvara se Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS, čije će se 16. izdanje održavati od 24. do 27. rujna 2020. u Kinu SC-a u Zagrebu te 29. i 30. rujna u Art kinu u Rijeci. Ulaz na sve programe je besplatan, no ulaznice je potrebno preuzeti online preko sustava Entrio.
Na otvaranju se prikazuje program Konkurencija 1: Bjegovi, prvu od pet ovogodišnjih natjecateljskih sekcija. Konkurencija 1 sastoji se šest filmova koji se bave različitim vrstama bijega – to su bjegovi iz prepoznatljive svakodnevice u vlastiti unutrašnji svemir, u apstrakciju i mimikriju, ali i o pokušajima bijega iz restriktivnih sustava – društvenih očekivanja, roda ili videoigara – u potragu za vlastitim područjem slobode.
I ove godine publika će moći odlučivati o Nagradi publike, stoga ne zaboravite preuzeti glasačke listiće na ulazu u dvoranu i glasati za svoje favorite.   
 
U 18 sati, prije otvaranja, na rasporedu su Refleksi – program hrvatskih filmova, u sklopu kojih prikazuju se četiri hibridna naslova, čiji autori istražuju arhitekturu osobne i kolektivne povijesti. Nakon projekcije slijedi razgovor s autorima, a više o filmovima iz programa saznajte ovdje.

"Podsjećamo da je za svaku projekciju potrebno preuzeti karte u sustavu Entrio, što je jedna od mjera sigurnosti koje smo uveli radi trenutačne epidemiološke situacije", kažu organizatori.

16. izdanje 25 FPS-a će se održati od 24. do 27. rujna 2020. u Kinu SC-a u Zagrebu te 29. i 30. rujna u Art kinu u Rijeci, a sve projekcije za gledatelje su besplatne.

VIŠE O TEMAMAFestival eksperimentalnog filma i videafestivali u Zagrebu
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se