Počeo još jedan Cro A Porter: Evo što nam je donijela prva večer

Piše: Ana Belić, Foto: Goran Matijašec
Objavljeno 24.10.2013.

55

Prva večer Cro A Portera

Prva večer Cro A Portera

Prva večer ovosezonskog Cro A Portera donijela nam je revije Manuela Maligeca, Tatjane Pantoš, Matije Vuice te mladih brandova Vain i Jet Lag

Ovosezonski Cro A Porter organizatori su smjestili u paviljon broj 1 Zagrebačkog velesajma, što je velika promjena u odnosu na Laubu. Prvenstveno zbog praktičnih razloga - pokazalo se to kao dobro rješenje. Pista posuta suhim lišćem pružila je pravi jesenski ugođaj i nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Nebo za poslovne žene

Nebo

Nebo

Dizajnerica Neba, Ana Brajković, pobrinula se da poslovne žene imaju što nositi ove sezone. Ženstvena silueta, fino krojena odijela i drapirane haljine oduševit će svaku ženu sa karijerom koja drži do sebe. U pretežno klasičnoj kolekciji prožetoj crnim i sivim nijansama, pojavljuje se i nekoliko elegantnih večernjih haljina. Low point je definitivno bila jedna zbunjujuća, duga pripijena haljina bez naramenica; dizajnerica je kombinirala neku vrstu sivoga štofa i plave šljokice, što je u najmanju ruku izgledalo čudno i nezgrapno. Taj model nije dobro stajao ni na mršavoj manekenki, a bojimo se i pomisliti kako bi tek izgledao na prosječnoj ženi.

Manuel Maligec poput Alexandera Wanga

Manuel Maligec

Manuel Maligec

Mladi dizajner Manuel Maligec, sada već prepoznat i od struke i od klijenata, predstavio se još jednom pričom u svom stilu. Glavnu ulogu u ovoj kolekciji imala je bijela košulja, koja ponekad izgleda više kao muška košulja, a ponekad je ženstvena i voluminozna. Manuel košulju kombinira s krznom, kožom i plastikom, a od boja su mu i dalje najdraže crna i bijela, ovaj put s metalik detaljima. Osim košulje, pojavljuju se i brojne izazovne haljine sa prorezima. Neki komadi neodoljivo su podsjetili na kolekciju Alexandera Wanga za proljeće/ljeto 2014.

Jet Lag nas vodi u New York

Jet Lag

Jet Lag

Crpeći inspiraciju iz New Yorka 30-ih godina, Jasmina Arnautović i Maja Virgej, ispričale su pravu modnu priču geometrijskih oblika, avijatičarskih detalja i eklektičnosti tog doba. Ova muško-ženska kolekcija zaista odiše cool vibrom i nosivošću, kojih se ne bi posramile ni prve žene piloti, koje su najviše i inspirirale Jasminu i Maju. Sigurni smo da će Jet Lag ruksaci, haljinice spuštenog struka i mekane jaknice naći svoj put do modno osvještenih djevojaka u Hrvatskoj, a možda i šire.

Crna koža Tatjane Pantoš

Tatjana Pantoš

Tatjana Pantoš

Dizajnerica Tatjana Pantoš jako je dobro upoznata sa činjenicom da je crna koža uvijek seksi, te da kao takva nikada ne izlazi iz mode. makar kao obrub. Upravo je ovaj materijal vidljiv na skoro svakom komadu, makar kao obrub. Dizajnerica ju također kombinira sa metalik leopard printom, koji na trenutke može djelovati i pomalo neukusno. Drugim dijelom kolekcije vlada bijela boja, no opet kombinirana sa metalik leopardom. Samo za najhrabrije!

Vain - Teško je prijeći preko zlatnih tajica

Vain

Vain

Timy Šarac i Ivan Badanjak, dizajneri iza imena Vain, nisu predstavili ništa pretjerano inovativno na prvoj večeri Cro A Portera. Haljina od mrežice sa podstavom u boji kože, te prozirni plastični baloner kakav već godinama radi Burberry, viđeni su već nebrojeno puta. Bilo je tu nekih dobrih kožnih komada, no teško je prijeći preko sjajnih zlatnih tajica i topa. Postavlja se pitanje tko bi to nosio, gdje i zašto. Poprilično zbunjujuća kolekcija.

Matija Vuica ženama poručuje da mogu biti što god požele

Matija Vuica

Matija Vuica

Matija - koju je privukla pažnju kampanjom sa Severinom - ovaj se put potpuno prepustila svojim kreativnim idejama i ljubavi prema kostimografiji, uopće ne imajući na umu komercijalni moment cijele priče. Ručno rađene glamurozne haljine imaju posebno prenaglašene bokove, ramena ili volumen, ovisno o modelu. Osim boje kože i bijele, prisutno je i mnogo crnih haljina sa prekrasno izvezenim detaljima, koje pridonose dramaturgiji cijele revije. Matija tako ženama poručuje da mogu biti što god požele - počevši od bijele ili crne labudice, preko magične ratnice, pa do jednostavno elegantne zavodnice.


VIŠE O TEMAMACroAPorterManuel MaligecJet LagMatija VuicaTatjana PantošVainSchwarzkopf Cro A PorterJasmina ArnautovićMaja Virgej
Povezano