Petra Kurtela i Marko Tolja u kampanji Ghetaldus Vintagea

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 13.05.2013.

6

Nakon što je prošle godine predstavljena ekskluzivna kolekcija Ghetaldus Vintage, ove sunčane naočale postale su predmet želje svih ljubitelja retro modela u suvremenoj interpretaciji

Streetstyle fotograf Goran Čižmešija fotografirao je mlada glumicu Petru Kurtelu i glazbenika Marka Tolju, koji su se prošetali zagrebačkim ulicama u naočalama Ghetaldus Vinatge za proljeće/ljeto 2013.

Nova kolekcija sažima intrigantnu modnu interpretaciju kultnih Ghetaldusovih modela sunčanih naočala iz perioda od 1960-ih do 1980-ih, koji su u ovoj kolekciji dobili osuvremenjeni izgled minimalnim ali efektnim intervencijama. Kolekcija Ghetaldus Vintage sastoji se od 10 modela proizvedene od plastike i žice, u različitim bojama i veličinama. Plastični modeli izrađuju se posebnom tehnikom injekcioniranja, a nakon brojnih i pažljivih obrada, naočale se završno bojaju i lakiraju, te se u njih ugrađuju bojane organske leće kojima se prethodno nanosi zaštitni UV sloj. Metalni modeli sunčanih naočala izrađeni su od plemenitih materijala poznatih kao Alpaka i Monel, točnije od žice sačinjene od bakra, nikla, cinka, željeza i drugih elemenata u tragovima. Bojane i lakirane visokokvalitetne leće su kod metalnih modela također organske.

Svi modeli sunčanih naočala Ghetaldus Vintage ručno su izrađeni i ručno bojani u hrvatskoj tvornici Ghetalus nedaleko Zagreba te s razlogom nose potvrdu kvalitete 'Made in Croatia'.

Naočale iz najnovije kolekcije Ghetaldus Vintage karakterizira iznimno prihvatljiva cijena u rasponu od 400 kuna (plastični modeli) do 450 kuna (metalni modeli), a dostupne su u svim Ghetaldus Optikama diljem Hrvatske.


VIŠE O TEMAMAGhetaldus Vintagesunčane naočalePetra KurtelaMarko ToljaGhetaldus OptikaGoran Čižmešijanaočale
Povezano