Passenger održao intiman nastup u Zagrebu

Piše: Srečko Zajec, Zagreb
Objavljeno 12.04.2023.

0

Foto: Srečko Zajec, CroModa

Foto: Srečko Zajec, CroModa

Kantautor Passenger, autor jednog od najpoznatijih singlova posljednjeg desetljeća, megahita 'Let Her Go', održao je premijerni koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture

Mike Rosenberg, poznatiji kao Passenger, osvojio je doslovno cijeli svijet sa svojim hitom "Let Her Go". Nevjerojatan uspjeh pjesme potvrđuju i brojke koje pokazuju da je spot među najgledanijim videima u povijesti YouTubea s gotovo 3.5 milijarde pregleda, dok je na Spotifyju singl preslušan više od 1.8 milijarde puta.

Passenger u Zagrebu. Foto: Srečko Zajec, CroModa

Passenger u Zagrebu. Foto: Srečko Zajec, CroModa

Nakon što je nastupima uživo pokorio cijeli Svijet, Mike je napokon stigao i u Hrvatsku te više no ugodno popunio koncertnu dvoranu u Šubićevoj ulici. Za uvod u večer i zagrijavanje pred nastup glavne zvijezde, Australac Stu Larsen postavio je i više no kvalitetne temelje te posljedično vrlo brzo uljuljao publiku u prigodnu atmosferu.

Foto: CroModa

Foto: CroModa

Iako nije nastupio u punom sastavu s bendom, već održao nastup u formi solo performera, to nipošto nije djelovalo kao kardinalna greška, dapače - nastup je rezultirao intimnoj atmosferi u kojoj je publika sinergijskim učinkom djelovala kao pridruženi član benda. Mini europska turneja koju je obuhvatila i Zagreb zapravo je cijela isplanirana u takvom formatu tako da je domaća publika ovaj puta imala relativno unikatnu šansu vidjeti Passengera u ovakvom formatu.

Foto: CroModa

Foto: CroModa

"Let Her Go" je svoje mjesto upisala i u popularnoj kulturi, a koristila se u reklamama Superbowla, serijama poput „Heartland“ i „Vampire Diaries“.

Foto: Srečko Zajec, CroModa

Foto: Srečko Zajec, CroModa

Hrvatska metropola imala je tu čast, doduše sa značajnim zakašnjenjem, vidjeti kako zapravo uživo zvuče neki od najvećih glazbenih hitova proteklih godina pa smo se samim time barem malo približili modernim glazbenim kretanjima
VIŠE O TEMAMAkoncerti u ZagrebuPassengerTvornica kultureMike Rosenberg
Povezano