Ovo su najljepše žene svijeta, naša Mia Rkman jedna je od njih

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 29.11.2019.

0

Mia Rkman, Miss Universe Hrvatske 2019. otputovala je na svjetski izbor Miss Universe 2019 koji će se 8. prosinca održati u Atlanti uz izravan prijenos na FOX televiziji

Ljepotice sa svih krajeva zemaljske kugle počele su pristizati u Atlantu, a već i prije samog dolaska na svjetski izbor bilo je jasno da je i ove godine borba za najprestižniju krunu i titulu vodećeg svjetskog izbora ljepote vrlo žestoka. Kao i prijašnjih godina, odabrati Top 16 bit će izuzetno teško nakon preliminarnog natjecanja.
Otkako je od američkog predsjednika Donalda Trumpa izbor preuzela agencija WME/IMG uveli su odabir najboljih šesnaest finalistica prema kontinentima od kuda dolaze; četiri Europljanke, četiri s Američkog kontinenta, četiri iz dijela Afrike i Azije te četiri najuspješnije ljepotice koje su nazvali “wild cards” i mogu biti odabrane bez obzira na kontinent. “Smatram da je ovakav sustav odabira finalistica realniji budući da je ljepota u oku promatrača i da je vrlo teško od 90 ljepotica odabrati najboljih 16 prema nizu strogih kriterija.
Izbor se naveliko razlikuje od prije dvadesetak godina kada se gledala samo ljepota budući da danas sve finalistice imaju svrhu svoje prijave na ovakvo natjecanje, koju promoviraju na svojim društvenim mrežama koje broje i za neke missice i do milijun fanova, te razlog zašto odabrati baš njih i njihov program kojim žele utjecati na žene svijeta i motivirati ih svojim projektima”, objašnjava Ivana Delač direktorica odnosa s javnošću direkcije Miss Universe Hrvatske.

Mia Rkman

Mia Rkman

Prošlo desetljeće dominirale su kandidatkinje iz latinskih zemalja i znalo se dogoditi da nažalost samo jedna Europljanka bude u najljepših deset dok su djevojke iz Kolumbije, Venecuele, Brazila, USA, Filipina, Australije, Tajlanda ili Brazila redovito među super finalisticama no novim sustavom odabira zastupljenost prema zemljama je postala ravnopravnija.

Fanovi diljem svijeta već naveliko predviđaju kojih će djevojke izboriti plasman među Top16, a naša Mia je također jedna od njih.

Društvene mreže ,koje broje nekoliko desetaka milijuna pratitelja, obasute su fotografijama ovogodišnjih finalistica izbora Miss Universe 2019 i gledajući ljepotice koje uz svoj besprijekoran izgled imaju i “ono nešto” , visoko obrazovanje, samopouzdanje, cilj i svrhu te platforme s projektima iza kojih stoje i čije su glasnogovornice vrlo je teško procijeniti ovogodišnje rezultate.

VIŠE O TEMAMAMia RkmanMiss Universeizbori ljepote
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se