Ovo su 3 najbolje vježbe za ravan trbuh

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 04.03.2019.

27

Ilustracija | Foto: Bershka

Ilustracija | Foto: Bershka

Ravan trbuh san je svake žene i muškarca, a mi vam donosimo tri jednostavne vježbe koje možete raditi kod kuće i koje će vam sigurno pomoći stići do željenih rezultata!

Zdrava prehrana je ključna za skidanje kilograma, no nažalost ona nije dovoljna za postizanje idealnog tijela kojim ćete zablistati na plaži uoči ljeta koje nam se bliži. Ravan trbuh san je svake žene i muškarca, a mi vam donosimo tri jednostavne vježbe koje možete raditi kod kuće i koje će vam sigurno pomoći stići do željenih rezultata!

1. Plank

Plank je odlična vježba za postizanje ravnog trbuha koja ujedno učvršćuje ruke i bedra te stražnjicu. Položaj za plank sličan je onome kod sklekova – noge ispružite unatrag, rukama se oslanjajući o pod. Važno je da vam tijelo bude ravno i da prilikom zadržavanja položaja napnete mišiće u rukama, nogama te stražnjici. Zadržite položaj što duže možete, ali minimalno minutu.


Plank također možete raditi oslanjajući se na laktove, umjesto na ispružene ruke, ili bočno, oslanjajući se na jednu ruku s podignutim torzom.

2. Crunch

Crunch vježba slična je trbušnjacima te je dokazano jedna od najboljih za jačanje trbušnih mišića. Legnite na leđa, savijte noge u koljenima zadržavajući stopala na podu, zatim krenite podizati gornji dio prsa što bliže koljenima, držeći ruke na potiljku. Ponovite koliko puta možete, no nemojte se forsirati!

3. Boat

Boat vježba jedna je od najefikasnijih za ravnanje donjeg dijela trbuha. Kako biste ju pravilno izveli, sjednite na pod sa savijenim koljenima. Podižite noge i prsa dok ne postignete položaj u obliku slova V te ispružite ruke naprijed, napinjući trbušne mišiće. Zadržite položaj otprilike trideset sekundi i ponovite vježbu koliko god puta možete.

VIŠE O TEMAMAmršavljenjeravan trbuhvježbe za trbuhplankcrunchboatvježbanje
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se