Ovo jedva čekamo: Massive Attack 24. kolovoza u pulskoj Areni!

Piše: CroModa, Pula, Zagreb
Objavljeno 08.02.2016.

0

Massive Attack

Massive Attack

Kultna britanska skupina Massive Attack otvorit će Dimensions festival 24. kolovoza na jednoj od najljepših svjetskih pozornica na otvorenom – pulskoj Areni

Upravo na tom mjestu, uz vrhunsku koncertnu produkciju, kreće peti Dimensions festival, koji je posljednjih godina stekao reputaciju jednog od najutjecajnijih festivala elektroničke glazbe u svijetu. Peti rođendan Dimensions će obilježiti s legendarnim imenima iz techno, house, jazz i soul svijeta koja stižu od 25. do 28. kolovoza na tvrđavu Punta Christo. Objava prvog vala izvođača otkriva kako će ovo biti jedno od najimpresivnijih festivalskih izdanja.

Publika u Areni imat će priliku poslušati Massive Attack u savršenom trenutku, tik prije izlaska novog albuma, najavljenog za kraj godine. Nakon pet godina diskografske pauze Massive Attack je krajem siječnja objavio novi EP ”Ritual Spirit” kojim najavljuju album i s kojim su upravo na europskoj turneji. Uz Young Fathers, Roots Manuvu i Azekela na ovom izdanju po prvi put od 1994. i albuma ”Protection” pojavljuje se nekadašnji član benda - Tricky. Ovi začetnici trip-hop pravca već 25 godina slove kao jedan od najutjecajnijih glazbenih kolektiva, s preko 11 milijuna prodanih kopija i mnoštvo osvojenih nagrada.

Novi video Dimensions festivala pogledajte ovdje.


VIŠE O TEMAMAMassive AttackDimensions Festivalglazbeni festivaliArena Pula
Povezano