Ovo je trenutno najpopularnija frizura na svijetu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 24.02.2022.

0

Foto: Ruža saoni

Foto: Ruža saoni

Bob frizure veliki su hit u 2022. godini, one nam uspješno dokazuju kako kratka kosa može biti voluminozna, ženstvena i seksepilna

Postoji li ona idealna frizura koja se lako održava, a uspješno se transformira u tren oka? Čini se da postoji! Riječ je o bobu, simbolu ženske neovisnosti koji je prije stotinjak godina predstavio vizualni simbol velikih socioloških i kulturnih promjena.

Od Kleopatre, Ivane Orleanske preko Amelije Earhart i Coco Chanel, sve do Marlene Dietrich i Grete Garbo te Anne Wintour, bob već stoljećima predstavlja oznaku snažnih žena! Uvijek će nas podsjećati na hrabre dame koje su upravo ovom frizurom pokazale drskost i prkos muškarcima te uvriježenim društvenim normama šišajući svoje duge uvojke. Naime, slava kraće bob frizure usporedna je s jačanjem feminističkog pokreta i nagovještaj vremena u kojima će početi borba za jednaka prava. Prolazila su vremena kada su žene morale sakrivati kosu ispod šešira i perika, a kao alternativa razvio se bob koji je slavio njihovu neovisnost i jednakost!

Premda je kroz povijest doživjela mnoge varijacije s modernističkim detaljima, bob frizura je uvijek percipirana kao ženstvena i seksi. Ne čudi stoga što joj mnogi tepaju da je bezvremena frizura za prošlost, sadašnjost i budućnost. Ravno li stepenasto odrezani bob, kratki, valoviti, poludugi… samo su neke od opcija! Bob frizura slovi za  frizuru koja se vrlo lako održava i stilizira te koja se može nositi na razne načine i na svaki tip kose.

Foto: Ruža saloni

Foto: Ruža saloni

Ipak, postoji zamka koju je važno izbjeći! Podatak o tome kako je riječ o univerzalnoj frizuri koja sjajno pristaje svim oblicima lica nije točan. Ključno je surađivati s frizerom kako bi zajedno stvorili oblik koji najbolje odgovara pojedinom obliku lica te tipu kose. Primjerice, mekši oblici i lagana gradacija prigodniji su za one koje krasi kovrčava i valovita kosa, dok se žene s ravnom kosom mogu odvažiti na oštriji luk koji može doprinijeti dramatičnoj promjeni izgleda

Foto: Ruža saloni

Foto: Ruža saloni

Trenutno najpopularnije vrste boba na koje se odlučuju  Ružine klijentice su klasični bob srednje dužine te lob, dužu verziju asimetričnog boba koji seže do ramena ili tik iznad njega. Klasičan bob A-linije već je desetljećima simbol ženske snage, a ovaj trend spremno je prigrlila i naša dugogodišnja ambasadorica, voditeljica Tatjana Jurić. Spomenuta frizura često se neopravdano smatra dosadnom, a stilisti iz salona Ruža napominju kako tome vrlo lako možeš doskočiti blagim urbanim valovima.

Kao još jedan argument zašto se odlučiti na bob frizuru, stilisti za oblikovanje kose navode kao je riječ o najbezbolnijem prijelazu s duge na kratku kosu te optimalnoj soluciji za sve one koji priželjkuju transformaciju izgleda bez drastičnih rezova. Bob frizure uspješno dokazuju kako kratka kosa može biti voluminozna, ženstvena i seksepilna.


VIŠE O TEMAMAbob frizuralob frizuraRuža HairTatjana Dragović
Povezano