Ovo je tajna sretnih odnosa, a koristi je i Victoria Beckham

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 30.04.2020.

0

Foto: Vogue

Foto: Vogue

Ako ste ljubitelj zagrljaja, imamo dobru vijest za vas - upravo to može učiniti vaš odnos sretnijim. Tako bar tvrde psiholozi.

Ljubitelji zagrljaja - došli ste na svoje! Čini se da su parovi koji spavaju blizu jedan drugome puno sretniji od onih koji to ne rade.

Tijekom studije na Sveučilištu Hertfordshire u Velikoj Britaniji, psiholozi su intervjuirali više od 1.000 parova kako bi otkrili u kakvom položaju spavaju i koliko su zadovoljni svojom vezom. Gotovo svi partneri (točnije 86% takvih parova) koji spavaju na udaljenosti manjoj od 5 centimetara jedan od drugoga smatraju svoju vezu apsolutno sretnom i skladnom, no oni koji spavaju na udaljenosti većoj od 50 centimetara zadovoljni su odnosom samo u 66% slučajeva.

"Razlika je u 'dostupnosti 'dodira,“ kaže koautor studije, Richard Wiseman. "94% parova koji noću spavaju izrazito blizu jedno drugome zadovoljni su svojim odnosima, dok postotak zadovoljnih odnosom koji ne dodiruju partnera tijekom spavanja iznosi tek 68%. "

Osim toga, partneri koji odlaze u krevet bez odjeće održavaju svoju strast i ljubav na visokoj razini čak i nakon 5 ili više godina veze.

Usput, ovu tajnu sretnih odnosa koristi i Victoria Beckham koja je rekla kako svaku večer tako spava u krevetu. Čini se da sve radi kako treba!


VIŠE O TEMAMApsihologijaRichard Wisemanljubav i vezeVictoria Beckham
Povezano