Ovo je najbolji savjet protiv jesenskog ispadanja kose

Piše: K.L., Zagreb
Objavljeno 28.09.2020.

0

Ilustracija. Foto: Mango

Ilustracija. Foto: Mango

Poznato je da tijekom jeseni kosa pojačano ispada, ali taj vas 'fenomen' ne bi trebao zabrinuti ako malo promijenite prehranu

Prehrana je jedan od ključeva brojnih procesa u našem organizmu, a itekako se odražava i na našu 'beauty' komponentu, prvenstveno kožu, nokte i kosu. S obzirom na to da smo na prijelazu iz ljetne u jesensku sezonu, tijelo se prilagođava promjenama, a zajedno s njim i kosa koja je u ovim danima podložnija različitim utjecajima.
Poznato je da tijekom jeseni kosa pojačano ispada, ali taj vas 'fenomen' ne bi trebao zabrinuti. Treba smanjiti korištenje fena, kosi omogućiti dovoljno vlage, njegovati vlasište i štititi kosu od hladnoće i jakog vjetra. No, sve to neće vam previše pomoći ako se ne pobrinete i za prehranu.
Temeljni savjet kada je riječ o jesenskom ispadanju kose? Neka se vaša prehrana sastoji prvenstveno od nezasićenih masnih kiselina, i to maslinovog ulja, maslina, sjemenki suncokreta i bundeva. Tijekom dana jedite i bjelančevine ribljeg podrijetla, a nemojte zaboraviti ni vitamine i voće. Nemojte odustati od smrznute hrane, ona ima puno hranjive vrijednosti.

VIŠE O TEMAMAnjega kosezdrava prehranaispadanje kose
Povezano