Ovi specijaliteti hit su Adventa u Zagrebu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 02.12.2022.

0

Foto: Filip Popović

Foto: Filip Popović

Zagrebački Advent ove je godine zaista poseban, baš kao i delicije s potpisom mladog prehrambenog tehnologa Karla Vulina

Njegov Panettone posljednjih dana oduševljava sve koji su ga probali, a od sada na novom mjestu na Fuliranju na Štrosu zajedno s partnerom Mladenom Vidovićem predstavlja Boogie Lab kućicu koja se već na prvu razlikuje od drugih.

A na drugu, tu su tri specijaliteta koja nastaju na impresivan način, a kušanjem odlazimo u jedan novi svijet. Ona je najava novog projekta koji će zagrebačku gastro scenu podići na jednu novu razinu.

"Boogie Lab će biti novi dom za sve Kroštuline buduće projekte. Slogan projekta je Sunshine, Moonlight, Goodtimes. Slogan i hit iz 1979 od The Jacksons najbolje opisuje što je Boogie Lab. Inspirirani glazbom i interijerom iz te ere odlučili smo dugogodišnje iskustvo i strasti prema pekarstvu, hrani, baru i glazbi spojiti u zajednički projekt. Ovo je početak jedne nove priče!" – izjavio je Karlo Vulin.

Kronut

Kronut

Ovog adventa imamo prilike kušati tri specijaliteta; kultni Panettone i Panettone na fete, Kronut koji je već u prvim danima adventa oduševio mnoge, a on je  kombinacija croissanta i donuta, tj. croissant tijesta i donut oblika koji se prži poput krafne. Radi se tako da se u tijesto "laminira" maslac više puta kako bi se dobili slojevi tijesta i maslaca kao na croissantu. Nakon toga se oblikuje u krug s rupom te stavlja na dizanje. Nakon što je proizvod dovoljno dignut stavlja ga se na prženje. Isprženi proizvod puni se željenim kombinacijama, a to su krema od sicilijanskog pistacchia te kikikri i slani karamel.

Germknedla

Germknedla

Germknedla alla Panettone - na prvu ćemo misliti da se radi o uobičajenoj germknedli s punjenjima od šljive ili čokolade. No, glavna razlika u odnosu na ostale je ta što tijesto prolazi proces fermentacije kao za Panettone. Prva dva dana su ista kao za panettone, a u trećem danu recepturu i oblikovanje prilagođavaju germknedli. Proizvod se ručno puni i oblikuje, stavlja na dizanje i zamrzavanje. Na Boogie lab kućici na Fuliranju knedlu stavljaju na parenje i prelijevaju s umakom od vanilije i maka.

Već sljedećeg tjedna lansiraju i jedno slano jelo s kojim će najaviti bistro ponudu Boogie Laba koju razvijaju zajedno sa chefom Dinom Galvagnom.


VIŠE O TEMAMAAdvent u ZagrebugastronomijaBoogie LabKarlo VulinPanettonegermknedle
Povezano