Otvorena Hrvatska kuća 'Materina priča' etno dizajnerice Mine Petre

Piše: CroModa, Foto: Fama
Objavljeno 02.12.2011.

6

Otvorenje Hrvatske kuće Mine Petre

Otvorenje Hrvatske kuće Mine Petre

Veliko zanimanje pobudile su vrijedne djevojke u narodnim nošnjama koje su gostima pokazivale kako se nekada tkalo u tkalačkom stanu

Hrvatska kuća dizajnerice Mine Petre svečano je otvorila svoja vrata u Preradovićevoj ulici 31, a brojni uzvanici i prijatelji došli su pogledati vrijednu etnološku zbirku hrvatskog rukotvorstva i starih zanata.
Pjesmom "Dobar večer dobri ljudi" ženski sastav Etnothine poželjele su gostima dobrodošlicu u Hrvatsku kuću, a pozdravila ih je i Mina Petra kao idejna začetnica i nositeljica projekta te predsjednica udruge Petrine pletilje. "Materina priča" otvorena je uz potporu Vlade Republike Hrvatske, a događaju je nazočio i ministar vanjskih poslova Goran Jandroković naglasivši veliku važnost hrvatske tradicije i kulturne baštine, posebice nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Na ovom vrijednom projektu Mini Petri je čestitao i Željko Horvat iz Gradske uprave, koja je također dala svoju potporu.
Otvorenje Hrvatske kuće Mine Petre

Otvorenje Hrvatske kuće Mine Petre

Nakon uvodnog dijela večeri, pod voditeljskom palicom Silvana Gospodarića, uzvanici su uživali u dobrom društvu i vrhunskim domaćim specijalitetima te biranim hrvatskim vinima i žesticama. Veliko zanimanje pobudile su i vrijedne djevojke u narodnim nošnjama koje su gostima pokazivale kako se nekada tkalo u tkalačkom stanu te kako se izrađivala delikatna čipka. Ove i druge etno-radionice, kao i izložbe slika, redovito će se organizirati u prostoru Hrvatske kuće "Materina priča".

VIŠE O TEMAMAMina PetraHrvatska kućaMaterina pričaetno modaEtnothine
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se