Oppenheimer trijumfirao, Nolan osvojio prvi zlatni kipić

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 11.03.2024.

0

Oppenheimer

Oppenheimer

Kritički hvaljeni globalni blockbuster 'Oppenheimer' kući je odnio sedam nagrada uključujući najbolji film, najboljeg glumca i najboljeg redatelja

Uspjeh dolazi nakon što je film u veljači nagrađen sa sedam nagrada BAFTA, uključujući najbolji film, glavnog glumca i redatelja.

Oppenheimer je epski triler snimljen pomoću IMAX® tehnologije kojeg je napisao i režirao Christopher Nolan. Film uvlači publiku u paradoks zagonetnog čovjeka koji mora riskirati uništenje svijeta kako bi ga spasio. Oppenheimer će biti dostupan za streamanje isključivo na SkyShowtimeu od 21. ožujka

Nakon što je zaradio 952 milijuna dolara u globalnim kino blagajnama i bio ovjenčan s najvišim ovogodišnjim priznanjima u filmskoj industriji, osvojivši sedam nagrada Oscar® i sedam nagrada Britanske akademije za film i televiziju (BAFTA), Oppenheimer, s Cillianom Murphyjem, dobitnikom nagrade Oscar, u ulozi J. Roberta Oppenheimera i Emily Blunt u ulozi njegove supruge, biologinje i botaničarke Katherine „Kitty” Oppenheimer, bit će dostupan za streamanje ekskluzivno na usluzi SkyShowtime od 21. ožujka.

Napisan za veliki ekran i u režiji dobitnika nagrade Oscar Christophera Nolana, Oppenheimer uvlači publiku u um teorijskog fizičara J. Roberta Oppenheimera, čiji je važan rad na poziciji direktora laboratorija Los Alamos u sklopu projekta Manhattan omogućio izradu prve atomske bombe. Neviđen filmski događaj, Oppenheimer predstavlja zvjezdanu glumačku ekipu koja uključuje dobitnika nagrade Oscar Matta Damona, dobitnika nagrade Oscar Roberta Downeyja Jr., nominiranu za nagradu Oscar Florence Pugh, Josha Hartnetta i dobitnike nagrade Oscar Caseyja Afflecka, Ramija Maleka i Kennetha Branagha.

Oppenheimer

Oppenheimer

Film se temelji na Pulitzerom nagrađenoj knjizi Američki Prometej: Trijumf i tragedija J. Roberta Oppenheimera autora Kaia Birda i pokojnog Martina J. Sherwina. Film su producirali Emma Thomas, Charles Roven i Christopher Nolan.


VIŠE O TEMAMAOscarfilmoviChristopher Nolan
Povezano