Opeth i Tom Odell otvorili jesensku koncertnu sezonu

Piše: Srečko Zajec, Zagreb
Objavljeno 04.10.2022.

0

Opeth u Zagrebu. Foto: Srečko Zajec / CroModa

Opeth u Zagrebu. Foto: Srečko Zajec / CroModa

Prvi samostalni hrvatski nastup za Opeth se pokazao kao pun pogodak jer je do vrha napunjena Tvornica rijetko kada toliko energično skandirala bendu takvog tipa

Jesenska koncertna sezona je i službeno otvorena! Nakon odličnog proljetno-ljetnog perioda u kojem smo svjedočili nizu vrhunskih događaja, protekli tjedan smo u zagrebačkoj Tvornici kulture popratili čak dva rasprodana nastupa - onog progresivnih švedskih metalaca Opeth te indie pop solo igrača iz Velike Britanije - Toma Odella.

Opeth. Foto: CroModa

Opeth. Foto: CroModa

Zanimljivo, prije tri i pola godine objavili smo sličan članak kada je Tom po prvi puta rasprodao identičan prostor, međutim u istom tjednu je također, baš kao i sad, održana ludo bombastična kombinacija koncerata - s jedne strane imali smo priliku gledati psihodelične rock/metal veterane Monster Magnet, a s druge senzibilnog Toma.

Opeth u Zagrebu. Foto: Srečko Zajec / CroModa

Opeth u Zagrebu. Foto: Srečko Zajec / CroModa

Za razliku od navedenog perioda, prvi samostalni hrvatski nastup za Opeth se pokazao kao pun pogodak jer je do vrha napunjena Tvornica rijetko kada toliko energično skandirala bendu takvog tipa (a i ruku na srce, rijetko koji sastav je sakupio toliko različitih profila metalaca na jednom događaju). Za razliku od Monster Magneta dečki iz Švedske su kudikamo aktualniji bend, tako da bolje otvaranje nove sezone nismo mogli ni poželjeti.

Tom Odell na koncertu u Zagrebu. Foto: Srečko Zajec / CroModa

Tom Odell na koncertu u Zagrebu. Foto: Srečko Zajec / CroModa

S druge strane, Tom Odell i njegov osjećajan atmosferični pristup performansima možda jest dijametralno suprotan žestokom metalu, ali količina ženskih vriskova i pjevušanja također je energično nosila njegov zagrebački nastup od prve do zadnje minute. Nekoliko iznimno jakih radijskih hitova poput Another Love ostavili su traga i na domaćoj publici tako da neka nova repriza za indie junaka u Zagrebu nipošto nije nemoguća.

Tom Odell

Tom Odell

Foto: CroModa

Foto: CroModa

Jesen je tek počela, a u nastavku nas očekuje ogroman niz atraktivnih događaja. Kao i uvijek do sad, pozivamo vas da bacite oko na naše fotke.


VIŠE O TEMAMAkoncerti u ZagrebuTvornica kultureOpethTom Odell
Povezano