Olive Classic festival: Glazba među maslinama starim 2000 godina

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 29.07.2019.

0

Olive Classic festival

Olive Classic festival

Od 02. do 09. kolovoza u prekrasnim je Lunjskim maslinicima na programu Olive Classic festival, koji će ugostiti više od dvadeset glazbenika iz Hrvatske i svijeta

Čarobna lokacija Lunjskih maslinika, smještenih u mjestu Lun na sjevernom dijelu otoka Paga, ove godine po drugi put postaje domom Olive Classic festivala. Na pet koncerata na pozornici s nezaboravnim pogledom na more nastupit će više od 20 glazbenika iz Hrvatske i svijeta koji će publici omogućiti da kroz ovaj projekt budu obogaćeni za jedinstveno iskustvo koje spaja najljepše melodije klasične glazbe sa prekrasnim ambijentom.

Koncerti:


02.08.2019. u 21:00 sat
– Svečano otvorenje
04.08.2019. u 21:00 sat – ENSEMBLE ESPERANZA – Opus Klassik Winner
06.08.2019. u 21:00 sat – European capitals – Vaduz
08.08.2019. u 21:00 sat – Artists in Residence
09.08.2019. u 21:00 sat – Sound of Lun II

Lunjski maslinici | Screenshot: Google Street View

Lunjski maslinici | Screenshot: Google Street View

Festival Olive Classic zamišljen je kao festival klasične glazbe u trajanju od nekoliko dana tijekom kojeg će se hrvatskoj i međunarodnoj publici predstaviti glazbenici iz Hrvatske i inozemstva, koji uspješno grade međunarodne karijere.

Festival Olive Classic proizašao je iz ideje mentora Dražena Domjanića da otoku Pagu donese novu vrijednost. Zamisao je svake godine predstaviti po jedan europski grad, imati po jednog ili dva glazbenika koji će obnašati funkciju "Artist in Residence" i predstaviti jedan instrument koji će dominirati festivalom. Cilj festivala je zainteresirati publiku, svih dobnih skupina koji bi kroz ovaj projekt bili obogaćeni za jedinstveno iskustvo koje spaja glazbu, prekrasnu lokaciju i gastronomiju.

VIŠE O TEMAMALunjski masliniciLunotok PagLun Pag
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se