Odustanite od ove namirnice i riješite se akni

Piše: Z.P., Zagreb
Objavljeno 17.07.2019.

0

Foto: H&M

Foto: H&M

Piti ili ne piti mlijeko osoban je izbor, no jedno je istina - uvijek treba pratiti reakciju svog tijela na određene namirnice

Dermatolozi i nutricionisti već nekoliko godina diskutiraju u pojavi akni kod odraslih osoba i prisutstvu mlijeka u prehrani. Holivudska dermatologinja Nigma Talib kojoj svoje lice povjeravaju Olivia Munn i Kate Bosworth smatra kako veza zaista postoji.
I više od toga - dermatologinja je izdala knjigu u kojem je probleme kože podijelila na nekoliko tipova: "mliječno lice", "glutensko lice", "vinsko lice" i "šećerno lice". Talib je uvjerena kako je moguće promijeniti kožu do neprepoznatljivosti ako iz prehrane izbacite određene namirnice (šećer, alh+kohol, mliječne proizvode).
Istraživanja su pokazala kako hormoni koji se nalaze u mlijeku, a posebno u nemasnom mlijeku, izazivaju pojavu prištića na licu. Prema istraživanju Harvardske škole za javno zdravlje 44% od 47 000 djevojka koje su redovito koristile nemasno mlijeko imale su problema s pojavom prištića. Odustajanje od mlijeka na mjesec dana prilično mijenja stanje kože - količina upalnih procesa smanjila se za polovicu.

Piti ili ne piti mlijeko osoban je izbor, no jedno je istina - uvijek treba pratiti reakciju svog tijela na određene namirnice.

VIŠE O TEMAMAnjega kožeprištićiaknedermatologija
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se