'Održiva moda i budućnost tekstilne industrije' u Varaždinu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 23.09.2019.

0

Održiva moda i budućnost tekstilne industrije – Švedsko iskustvo

Održiva moda i budućnost tekstilne industrije – Švedsko iskustvo

Švedski grad Borås danas je jedan od vodećih centara razvoja pametnih tekstila i model za uspješnu suradnju fakulteta i industrije

Seminar "Održiva moda i budućnost tekstilne industrije – Švedsko iskustvo" održat će se u utorak, 01. listopada s početkom u 10:00 sati, u multimedijalnoj dvorani palače Herzer (Franjevački trg 10) u Varaždinu.
Na seminaru će sudjelovati predstavnici švedskog tekstilnog fakulteta i laboratorija za razvoj pametnog tekstila u Boråsu, grada Boråsa, Tekstilno-Tehnološkog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, grada Varaždina, te Varteksa, koji će kroz prezentacije i diskusiju podijeliti iskustva u radu i suradnji akademske zajednice, privatnog i javnog sektora u razvoju tekstilno-modne industrije.
Grad Borås i njegova tekstilna industrija prošle su put od post-industrijalističkog uspjeha tradicionalnog modela tekstilne proizvodnje do krize uzrokovane preseljenjem proizvodnje van Švedske, te kasnije prilagodbe novonastaloj situaciji koja je dovela do razvoja modela suradnje nazvanog "tripple-helix" na temelju kojeg je niknuo i Borås znanstveni park. Borås je danas jedan od vodećih centara razvoja pametnih tekstila i model za uspješnu suradnju fakulteta, industrije i grada koja gradi sinergije i omogućava dugoročni održivi uspjeh tekstilne i modne industrije.

VIŠE O TEMAMAodrživi materijaliodrživa modamodna industrija
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se