Održana radionica odijevanja za žene 'Stilska jednadžba'

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 24.05.2023.

0

Foto: John Pavlish

Foto: John Pavlish

Ovog je vikenda u BIZkoshnici, prostoru u samom središtu Zagreba, održana prva u nizu edukacijskih radionica odijevanja za žene, Stilska jednadžba

Iza projekta Stilska jednadžba, koji je izazvao velik interes pripadnica ljepšeg spola, stoji modna stilistica Ivana Pavić.

Na cjelodnevnoj radionici sudionice su uz ugodno druženje, pjenušac i ukusne zalogaje naučile kako odabrati najbolje odjevne komade, krojeve i dužine sukladno svojoj građi tijela, ali i kako od svega 10 bezvremenskih odjevnih komada kreirati nebrojeno mnogo kombinacija u kojima uvijek izgledate lijepo i dotjerano. Najviše pažnje sudionice su posvetile, očekivano, onom segmentu edukacijske radionice posvećenom “sparivanju” obuće s donjim odjevnim dijelovima, a nije nedostajalo ni dobre zabave kada su uz smijeh iz galerija svojih telefona pokazivale uglavnom pogrešne primjere kombiniranja i zaključile kako će im novostečena znanja svakako biti od koristi ubuduće.

Sudionice su naučile koji su parametri odabira savršene torbe i modnih dodataka uključujući nakit te ih prilagoditi sebi, svome stilu te građi tijela i konstituciji lica kada govorimo o izboru nakita. Puno pažnje se posvetilo vizualizaciji proporcija i odnosu dužina u slaganju kombinacija, kao i izboru boja.

"Ljudi ponekad nisu svjesni koliku zapravo moć ima način odijevanja  kao element neverbalne komunikacije, a moj je cilj upravo to osvijestiti. Jedan od glavnih zadataka mi je naučiti sudionice što konkretno tražiti prilikom kupnje i točno znati zašto to traže – smatram to ključnom informacijom koja štedi puno vremena i novca. Također, svakoj sam sudionici radionice pristupila individualno i odgovorila na sva pitanja vezana uz odabir odjevnih komada i modnih dodataka prilagođenih upravo njoj" – ističe Ivana.

"Izuzetno me raduje što je cijela radionica prošla u divnom ozračju popraćena s puno dijaloga, međusobne komunikacije i razmjenjivanja iskustava. Ono najvrjednije za mene kao tvorca i realizatora ove ideje pozitivne su i motivirajuće povratne informacije mojih sudionica kojima zahvaljujem na povjerenju koje su mi poklonile" – zaključuje stilistica.


VIŠE O TEMAMABIZkoshnicaIvana Pavić
Povezano