Odaberite miris prema tipu kojem pripadate

Piše: Mirnesa Muslija
Objavljeno 06.01.2008.

0

Miris kao dio ličnosti žene

Miris kao dio ličnosti žene. Smeđokosa i tamnoputa žena može sebi dopustiti jače i egzotičnije mirise, kao npr. Dior Pure Poison, vrlo popularan miris – u bazi su mu narančin cvijet i jasmin, a u gornijm slojevima sandalovina i bijela ambra. Calvin Klein Euphoria...

Miris kao dio ličnosti žene

Pri odabiru parfema, ili mirisa općenito, teba voditi računa o tipu i prilikama u kojima se upotrebljava.

Plavokose  žene nježnog tipa ne bi trebale upotrebljavati teške orijentalne mirise ambre i opojne parfeme. Za ovaj tip žena preporučuju se, recimo, Escada Pacifik Paradise ili trenutno aktualni Christina Aguilera.

Smeđokosa i tamnoputa žena može sebi dopustiti jače i egzotičnije mirise, kao npr. Dior Pure Poison, vrlo popularan miris – u bazi su mu narančin  cvijet  i jasmin, a u gornijm slojevima sandalovina i bijela ambra. Calvin Klein Euphoria uz nježne primjese lotusa ima toplu notu ambre, zatim Chanel Allure Sensuelle, te Calvin Klein Obsession Night – koji sadrže orijentalne i začinske note.

Sportskom tipu najbolje pristaju kolonjske vode laganijih mirisa koji djeluju osvježavajuće, te blagi, prirodne parfemi – Hugo Pure Purple i  I'm going – Puma.

Za vrijeme primanja, posjeta kazalištu ili koncertima, morate odabrati nježnije parfeme da ne biste smetali svojoj okolini prejakim mirisom. Diskretno namirišite svaki dio svoje odjeće. Mirisi se nanose na rubove haljina, na lakat i iza uha. Treba voditi računa o sezoni u kojoj se upotrebljavaju pojedini mirisi: ljeti, na odmoru, bolje odgovaraju laganiji i prozračniji mirisi nego u druga godišnja doba. Ako uopće upotrebljavate parfeme, tada ih trebate nanositi u kasnijim poslijepodnevnim satima i na radnom mjestu vrlo diskretno.

{mosgoogle center} 

{mosbanner} 
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se