Nürnberg, ali ne njemački, u srijedu stiže u Močvaru

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 08.09.2023.

0

Foto: Promo

Foto: Promo

Dugoiščekivani koncert post punkera Nürnberg konačno se će dogoditi u srijedu, 13. rujna u Močvari. Ovi momci iz Minska zabilježit će svoj prvi nastup u Hrvatskoj pa ih svakako vrijedi doći podržati.

"Jako se veselimo i uzbuđeni smo zbog našeg premijernog nastupa pred hrvatskom publikom. Dat ćemo sve od sebe da ovaj koncert svima bude lijepa uspomena, a sigurni smo da će tako i biti na kraju. Možete očekivati nove pjesme s EP-a 'Ahida' koji smo izbacili prije sedam mjeseci, ali i one malo starije. Vidimo se u srijedu u Močvari", poručili su ususret koncerta momci iz benda.

Nürnberg je post-punk duo koji je 2016. nastao u glavnom gradu Bjelorusije. Rad benda je snažno određen depresijom post-sovjetskih urbanih sredina, egzistencijalizmom, društvenim problemima u suvremenom industrijskom svijetu, pritiskom i umorom, ali i nekim bitnim osjećajima koji nas čine više ljudskima - da možemo i voljeti i biti empatični. Njihova glazba je tamna, turobna, atmosferična i energična. Pod utjecajem je zvuka britanskog post-punk/new-wave/coldwavea iz 80-ih godina, ispunjena melankolijom, tjeskobom i očajem, obasjana svjetlucavim reverbom i gorko-slatkim melodijama. Prvi demo objavili su u kolovozu 2017. Od tada je bend izdao dva albuma "Skryvaj" i "Paharda", dva EP-a, tri singla i jedan remiks album.

Nastupali su i na velikim europskim festivalima i showcaseovima: "Waves Vienna", "Eurosonic Noorderslag" i "AtlasWeekend Kijev", kao i na koncertima i festivalima diljem Bjelorusije, Poljske, Rusije, Latvije i Ukrajine.

Više nego dovoljno razloga za posjetiti Močvaru 13. rujna, a dan ranije momci će se predstaviti beogradskoj publici u Dorćol Platzu gdje će im se na stageu pridružiti ruski Zagovor.


VIŠE O TEMAMAkoncerti u Zagrebuklub Močvara
Povezano