Novi Y Eau de Parfum odiše svježinom i intenzivnošću

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 06.05.2019.

0

Y Eau de Parfum

Y Eau de Parfum

YSL ove sezone predstavlja novi član mirisne obitelji, parfem Y – intenzivniju interpretaciju originalnog mirisa

Yves Saint Laurent Beauté prošle je godine predstavio toaletnu vodu Y. Nadahnut slobodnim i inovativnim duhom muškarca koji je osnovao brand, miris krasi odvažnost, svježina i mladenački polet.

YSL 2019. predstavlja novi član mirisne obitelji, parfem Y – intenzivniju interpretaciju originalnog mirisa. Bočicu krase duboke crne nijanse koje postepeno prelaze u providne, miris odlikuje intenzivno bijeli i tamni fougère, a novo zaštitno lice odlično utjelovljuje njegov kreativan i inovativni duh.

Najzad, put ka uspjehu uvijek započinje istim pitanjem: "Zašto?". "Bez obzira na to koliko sam daleko dogurao i što sam sve postigao, idem dalje. Upravo zbog toga vjerujem u sebe i nikada neću stati".

Toaletna je voda bila zamišljena za muškarca koji je na putu da ostvari snove, a parfem utjelovljuje novu životnu fazu. Novi Y muškarac ostvario je snove i traga za novim izazovima.

Želi podijeliti svoje ideje kako bi svijet učinio boljim mjestom. Upravo utjelovljenje takvog muškarca je Adam Levine, pjevač grupe Maroon 5.

Foto: YSL Beaute

Foto: YSL Beaute

Sa istoimenom grupom izdao je šest albuma koji su poharali glazbene ljestvice, glumio je i u nekoliko filmova te je osvojio tri nagrade Grammy.

Parfem Y odiše intenzivnošću, svježinom i muževnošću. Legendarni tvorac mirisa Dominique Ropion odlučio se za strukturu fougèrea, jedne od najbrojnijih obitelji muških mirisa.

Fougère je u kontrastnoj igri s osvježavajućim citrusnim i aromatičnim notama, nakon kojih se otvaraju senzualnije, drvenaste note.

Y predstavlja dva ključna muška odjevna predmeta iz YSL-ovog ormara: klasičnu bijelu majicu kratkih rukava i legendarni crni sako.

Suzanne Dalton je po uzoru na monolitnu formu bočice kultne toaletne vode Y dizajnirala bočicu za parfem kao "ekspresiju čistoće". Upečatljiva je, teška i elegantna te je prepoznatljiva po inovativnom načinu na koji se slovo Y u sjajnoj metalik boji sjedinjuje sa staklom.


VIŠE O TEMAMAYves Saint Laurentmuški mirisiDominique Ropionmuški parfemiAdam Levine
Povezano