Nova kolekcija Nataše Mihaljčišin vrvi stylish komadima za zimu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 31.10.2019.

0

Foto: Marija Milin

Foto: Marija Milin

Nova kolekcija Nataše Mihaljčišin, nazvana Sentiment 2, donosi mnoštvo dobrih pletenih vesti, pulovera, kaputića i kardigana. Baš sve što trebate ove zime!

Elementi kojima moda barata danas manipuliraju naslijeđe, kanon, manir, angažman, manifest, ideologiju, komercijalizaciju, pobunu i potragu za transformacijom. Koliko jedna vesta ispletena na način svojstven nekadašnjem vremenu neumreženog društva, može biti aktualna, reprezentativna i u svojem  intimnom protokolu jedinstvena, subverzivna i suvremena?
Na koji način kolektivni sentiment može pronaći svoj kanal komunikacije  kroz medij mode i što mu uopće, danas, može reći, a da to bude novo, svježe i modno zanimljivo?
Frizura: Milena Maršić

Frizura: Milena Maršić

Postoji li u našoj osobnoj povijesti tako idilično ishodište kojega smo spremni reanimirati u kontekstu traganja za identitetom koji zaziva bliskost, razgovor, strpljenje, dodir i naivnu zaigranost, i u svemu tome isplativu neponovljivost? 

Šminka: Saša Joković

Šminka: Saša Joković

Kolekcija je, zapravo, jedan modni dijalog - razgovor o svim ovim gore navedenim momentima i premisama. Sastoji se od pletenih vesti, pulovera, kaputića i kardigana, i realizirana je u suradnji s vrsnim pletiljama i jednim pletiocem. Svaki od njih je na svoj način, svojim umijećem, vještinom, maštom i estetskim iskustvom doprinio konačnoj čaroliji kreativne interakcije.

Model: Eva Ljubić

Model: Eva Ljubić

Svaki komad je jedinstven, osmišljen i realiziran u samo jednoj izvedbi bez namjere za serijskom reprodukcijom. Na taj način korespondira s procesom ručne izrade odjeće koja zadržava stanovitu i neponovljivu emotivnu upisanost. Korištene su razne tehnike ručnog i strojnog pletenja (radi se o kućnim pletaćim strojevima), heklanja i vezenja i ukrašavanja. Osnovna intencija sentimentalizacije odijevanja je, u neku ruku, i osvještavanje vrijednosti ručnog rada i njegovo repozicioniranje u modnom sustavu te apelira na humane postulate proizvodnje i kolektivne održivosti.

Foto: Marija Milin

Foto: Marija Milin

Kolekcija unikatnog signature pletiva Sentiment 2 od danas je dostupna ekskluzivno u konceptualnoj trgovini Garderoba.

VIŠE O TEMAMApletene vestedžemperipuloverikaputiNataša Mihaljčišin
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se