Nekoliko izvrsnih gastro prijedloga za ljeto

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 16.07.2020.

0

Bowa

Bowa

Gastro filozofija u šipanskoj je Bowi vrlo jasna, svakog se dana nudi ono što se može tog dana ubrati ili uloviti u moru

Na prvi pogled skrivena ljepotica s juga Hrvatske šipanska Bowa osvaja na prvu. Skrivena u uvali Elafitskog otoka Šipana u dubrovačkom arhipelagu ni ove, po svemu drugačije godine, nije razočarala. Naprotiv, svojim se konceptom izvrsno uklopila u novo normalno. Distanca je u Bowi prirodno okruženje, a svakim danom sve više i više gostiju dolazi u ovaj mali skriveni raj hrvatskog juga.
Bowa

Bowa

Jedan od najboljih hrvatskih chefova David Skoko nedavno je zajedno s timom Bowe kreirao ljetni meni koji ove godine izravno spaja ono iz prirode koja okružuje ovo čarobno mjesto, frišku ribu iz mora kao i specijalitete i posebne začine s otoka.
Bowa

Bowa

Koncept ovo prostora kao da je ostao isti iz davnih vremena Rimskog carstva koje je vladalo ovim područjem. Gastro filozofija ovdje je vrlo jasna, svakog se dana nudi ono što se može tog dana ubrati ili uloviti u moru.

Bowa

Bowa

Mladi chefovi u suradnji sa Skokom donose prijedloge po kojima ćemo dugo pamtiti ljeto 2020.

Bowa

Bowa

"Ja sam ribar. Klanjam se moru i prirodi. To sam pretočio u ugostiteljstvo. Iza mene stoji tradicija koja je sa mnom od prvog udaha. To sam donio na Bowu. Ovaj fine dining u džungli koja su osmislila tri duha: mornar, arhitekt i ugostitelj je meni iznimna čast nastaviti razvijati. Ljudi koji su radili, a danas moji kolege, ovaj restoran tretiraju obiteljskim pristupom jer sve je važno, svaka travka, kamen, maslina i ježinac te poštovanje prema majci prirodi!“ – ističe vlasnik Pero Šare i dodaje: "Kada vidite Bowu, mislite da ste u snu. U tom snu moja vizija su domaće namirnice, voće i povrće otoka Šipana, tunj našeg Jadrana i kamenice Malog Stona koje moja obitelj uzgaja generacijama. Jednostavnost i tradicija u maniri robinzonskog fine dininga. To je Bowa: Best Of Whats Around".

Bowa

Bowa

Sashimi od trupca, marinada od trlja s kaparima, crudo od škampi, tempura od srdela, tartar od trupca ili pak neki drugi specijaliteti od svježe ribe sam su neki od prijedloga šipanske ljepotice za ovo ljeto. Bowa nije samo restoran, ona je doživljaj, osjećaj i iskustvo koje ćete zauvijek pamtiti.

VIŠE O TEMAMAriblja jelaBowaDavid SkokogastronomijaPero Šaremarinada od trljasashimi od trupcatempura od srdela
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se