Ne činite ovo: 7 pogrešaka koje uvijek radite s kosom

Piše: Z.P., Zagreb
Objavljeno 25.02.2021.

0

Foto: Schwarzkopf

Foto: Schwarzkopf

Ako vaša kosa ne izgleda najbolje što može, možda radite jednu od nekoliko grešaka koje itekako utječu na njezinu kvalitetu

Donosimo vam 7 najvažnijih savjeta za njegu kose i preporuke što treba izbjegavati:

1. Prljavi uređaji za njegu kose

Kada ste zadnji put očistili uvijač, peglu ili sušilo za kosu? Učinite to odmah. Kao i svaka površina i bilo koji uređaj, s vremenom proizvodi za oblikovanje i sušenje skupljaju prašinu i nakupljaju masnoću ostavljajući ih na kosi.

2. Prečesto kotištenje suhog šampona

Više se ne sjećamo kako smo živjeli prije njega. Ali sa sigurnošću znamo da s ovim čudotvornim lijekom morate biti uvijek na oprezu. S jedne strane, suhi šampon zaista upija vlagu i dodaje volumen. S druge strane, začepljuje pore na tjemenu i dovodi do još intenzivnijeg oslobađanja sebuma. Stoga preporučujemo upotrebu ovog proizvoda samo kada je prijeko potrebno.

3. Svakodnevno šamponiranje

Odustanite od svakodnevnog šamponiranja. Ako vam se kosa vrlo brzo masti, trebali biste se posavjetovati s dermatologom ili trihologom i odabrati njegu koja će vam pomoći regulirati proizvodnju sebuma.

4. Spavanje na pamučnim jastučnicama

Ovaj materijal ne samo da ostavlja nabore na koži, već također upija vlagu iz kose, čineći je suhom i lomljivom. Naravno, to se ne događa odmah, pa ni za šest mjeseci, ali s vremenom bude. Da biste popravili situaciju i ne kupovali svilenu posteljinu, svako jutro na kosu nanesite ulja ili hidratantne sprejeve.

5. Nepravilna upotreba ručnika

Prestanite trljati kosu ručnikom! Ovaj postupak oštećuje kosu. Nakon pranja, kosu možete jednostavno obrisati ručnikom i ostaviti na miru tako da se kovrče same osuše.

6. Nedovoljna vlaga i hranjenje kose

Neophodno je pronaći ulja, regeneratore ili maske koji će se brinuti za vašu kosu i nahraniti je potrebnim elementima. Samo obratite pažnju na to da je sastav takvih proizvoda što prirodniji.

7. Hipotermija

Zbog vjetra, mraza, vlage i hladnoće istovremeno, kosa stvarno gubi i volumen, i gustoću, i sjaj. I ovo je još jedan argument zašto zimi trebate nositi kapu i sakriti kosu ispod kaputa i šalova. Također nemojte prati kosu odmah nakon povratka kući. Prevelika razlika u temperaturi može kosu dodatno oštetiti.

VIŠE O TEMAMAnjega kosesavjeti za kosu
Povezano