National Geographic traži najbolje fotografije

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 20.06.2023.

0

Foto: National Geographic

Foto: National Geographic

U razdoblju od 1. kolovoza do 1. rujna sve pristigle i odobrene fotografije bit će objavljene na web stranici natječaja, gdje će se provoditi glasovanje za "Nagradu publike"

"Životinje", "Ljudi", "Krajolici" i "Po noći" ovogodišnje su kategorije National Geographic foto natječaja na koji se svi strastveni zaljubljenici u fotografiju mogu prijaviti do 31. srpnja. U svakoj od navedenih kategorija bit će prihvaćena samo jedna fotografija po sudioniku, a materijali se mogu dostaviti na linku.

U razdoblju od 1. kolovoza do 1. rujna sve pristigle i odobrene fotografije bit će objavljene na web stranici natječaja, gdje će se provoditi glasovanje za "Nagradu publike". Stručni žiri također će pregledati i ocijeniti fotografije te proglasiti jednog pobjednika u svakoj kategoriji. Jedan od četiri dobitnika nagrada bit će izabran za pobjednika cjelokupnog natjecanja. Dobitnik "Nagrade publike" i pobjednici svake kategorije dobit će fotoaparat CANON EOS R8, a ukupni pobjednik svih kategorija, kojeg bira žiri, dobit će 3000 eura pologa na PREMIUM VISA Gold kartici.

Jedan od članova ovogodišnjeg žirija je i Zagrepčanin Davor Petričić, koji više od četvrt stoljeća dokumentira svijet oko sebe kamerom. Nakon što je završio smjer za fotografskog dizajnera diplomirao je na Akademiji dramskih umjetnosti kao akademski snimatelj. U dosadašnjoj karijeri snimio je 50-ak dokumentarnih filmova i serijala, Olimpijade, glazbene spotove, svjetska nogometna prvenstva, muzičke festivale, ledene špilje, puste svjetionike u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Poljskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Danskoj te na Kubi. Njegov dokumentarno-igrani film „Alka“ snimljen povodom 300. godišnjice održavanja alkarskih svečanosti prikazivan je i na History Channelu te je dobitnik nagrade Goran Lederer. Na festivalima autorskog filma u Bariju u Italiji i Marseillu u Francuskoj bit će prikazan njegov dugometražni dokumentarni film „Tipke boli i sreće“ o posljedicama domovinskog rata.

Samo originalne fotografije

Među ostalim članovima žirija je francusko-tajlandska fotografkinja Aline Deschamps, s diplomom međunarodnih odnosa i digitalnih medijskih umjetnosti te Canonova ambasadorica i članica organizacija Women Photograph i Diversify Photo. Jassen Todorov koncertni je violinist i profesor glazbe na Državnom sveučilištu San Francisco te aktivni pilot i instruktor letenja, a kao treći član žirija može se pohvaliti i da je dobitnik glavne nagrade National Geographic foto natječaja 2018. godine.

Na natjecanju mogu sudjelovati samo originalne fotografije autora nastale prije najviše godinu dana, koje nisu objavljene ili nagrađene na drugim foto natječajima. Kolaži ili snimke s dodanim, uređenim ili uklonjenim elementima bit će diskvalificirane. Više informacija, kao i sve uvjete foto natječaja National Geographic možete pronaći na linku. Rezultati će biti objavljeni na web stranici foto natječaja.


VIŠE O TEMAMANational Geographicfotonatječaj
Povezano