National Geographic otvorio natječaj za najbolju fotku

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 03.08.2022.

0

Foto: National Geographic

Foto: National Geographic

Pobjednik će biti nagrađen ekspedicijom National Geographica, a njegova će fotografija biti objavljena u listopadskom broju časopisa National Geographic

National Geographic kanal organizira foto natječaj za sve ljubitelje fotografije. Prijave su otvorene početkom srpnja i trajat će do kraja kolovoza. Svi koji vole pričati priče kroz objektiv, mogu sudjelovati tako da pošalju fotografiju za sljedeće kategorije: životinje, ljudi, krajolik, fotografija iz zraka. Svaki kandidat može se prijaviti s jednom fotografijom u svakoj kategoriji. Fotografije za natječaj treba postaviti ovdje.

U razdoblju od 1. do 15. rujna sve slike bit će objavljene na web stranici natječaja, gdje će se održati glasovanje za glasanje publike. Profesionalni žiri će pregledati i ocijeniti ​​fotografije te će odabrati jednog pobjednika po kategoriji, kao i ukupnog pobjednika svih kategorija. Rezultati foto natječaja National Geographica bit će objavljeni na službenoj svečanosti u rujnu.

Sudionici će se natjecati za impresivne nagrade koje će osigurati National Geographic. Najbolja fotografija koju odabere žiri bit će objavljena u listopadskom broju časopisa National Geographic. Autor pobjedničke fotografije također će osvojiti ekspediciju u jednu europsku državu u organizaciji National Geographica te krenuti na nezaboravno i inspirativno putovanje u kojem će otkriti nove kulture, tradicije i jedinstvene prirodne i povijesne znamenitosti. Ostali pobjednici osvojit će godišnju pretplatu na časopis National Geographic.

Foto: National Geographic

Foto: National Geographic

Fotografija je neodvojivo povezana s aktivnostima National Geographica i željom za istraživanjem te neprekidnim otkrivanjem svijeta oko nas. Zato su kategorije u foto natječaju inspirirane svime što nas okružuje:

Životinje – osim što su dio ljudske svakodnevice, životinje su i vrlo fotogenične. Na natječaj se ne prihvaćaju fotografije kućnih ljubimaca.

Ljudi – dobar fotograf može uhvatiti svaki pogled i gestu koji izražavaju emocije ljudi. Ponekad jedan kadar osobe govori više od riječi.

Krajolik – National Geographic nam pokazuje impresivne poglede na prirodu koji su vrijedni snimanja i bilježenja za pamćenje. Možemo ih pronaći posvuda oko nas.

Iz zraka – ova je kategorija inspirirana jednom od najimpresivnijih produkcija National Geographica – "Europa iz zraka", koja prikazuje zadivljujuće slike i poglede iz zraka tradicije, inovacija i inženjerskih otkrića modernih nacija. Četvrta sezona ovog serijala počinje 18. rujna, u 22 sata. Ovom prilikom svaki sudionik foto natječaja ima priliku pokazati što vidi kroz svoj objektiv iz zraka. Prihvaćaju se snimci s drona, iz aviona ili s visoke zgrade. Fotografi imaju slobodu pronaći najbolju točku gledišta.

Dodatne informacije kao i odredbe i uvjeti za National Geographic foto natječaj mogu se pronaći na ovom linku. Rok za sudjelovanje je 31. kolovoza 2022.


VIŠE O TEMAMANational Geographic
Povezano