Napućene usne: Injektibilna punila, implatanti, prijenos masnoća

Piše: CroModa.com/Tportal.hr
Objavljeno 24.01.2010.

0

Napućene usne

Pune usne, osim što su privlačne, skidaju godine. A što ako vas priroda nije obdarila napućenim usnama kakve imaju Angelina Jolie ili Scarlett Johansson? Ne očajavajte, naučite par trikova…

Pune usne, osim što su privlačne, skidaju godine. A što ako vas priroda nije obdarila napućenim usnama kakve imaju Angelina Jolie ili Scarlett Johansson? Ne očajavajte, naučite par trikova!

Napućene usne

Postoji više načina kako povećati usne, bilo da se zaputite plastičnom kirurgu, bilo da posegnete za malo make-up rekvizita, piše Tportal.hr.

Injektibilna punila
Kemijska punila poput Restylanea i Juvederma, koji se uštrcava u usne, čini ih punijima i napućenijima.

'Injektiramo proizvod u usne, izbjegavajući krajeve gdje se mogu formirati grbe, rekao je liječnik Tracy Mountford, iz američke Cosmetic Skin Clinic. 'Hijaluronska kiselina odlična je, usne čini punima i vrlo mobilnima, ali traju nekih šest mjeseci do godinu dana.

Kolagenska punila sve se manje koriste za punjenje usana, jer traju još kraće, svega par mjeseci.

Implatanti
Trajnija solucija, Permalip, injektira se poput tzv. fillera, dok se silikon koristi kao implatant. Implantati su vrlo efektni, no mana im je što ih je teško odstraniti ako pacijent želi vratiti stari izgled, osobito ako nešto krene krivo. Iako se često opisuju kao trajno rješenje, ni oni ne traju dulje od pet godina.

Prijenos masnoća
Masnoće se izvade iz bedara ili trbuha i uštrcaju u usne. Tako se koristi vlastito tkivo umjesto stranih tijela. Ni ovo nije trajno rješenje i budući da se neke stanice masnoće oštete tijekom prijenosa, usne splasnu. Potrebna su stoga oko četiri postupka.

Sjajilo od kojeg nabreknu usne
Riječ je o kozmetičkom proizvodu koji usnama ne samo da daruje sjaj, već ih sastojak kapsikum, aktivni sastojak papričica, potencira da nabreknu. Privremeno, učinak ovog proizvoda za usne je sasvim učinkovit. Efekt je sličan, ali mnogo nježniji, kao da ste na usne nanijeli ljute papričice.

Anti-ageing preparati
Riječ je o svim proizvodima od sjajila do krema koje tvrde da smanjuju bore i s vremenom usne čine mlađahnijima. Sadrže hijaluronske kiseline i/ili kolagen. Ovi proizvodi nemaju instant učinak, baš poput krema za lice, ali su dugoročno poželjni.

Proizvodi za njegu usana
Koriste se kao podloga za lice – nanose se prije ruža kako bi omekšali usne i ispunili linije. Pametna kombinacija sastojaka pomoći će da ruž ostane na usnama duže bez 'razdvajanja'.

Make-up trikovi - do savršenih usana u nekoliko poteza:
Napravite piling usana prije nego što nanesete boju kako biste osigurali mekoću usana. Postoje kemijski pilinzi, ali u tu svrhu vam sasvim dobro može poslužiti i dječja četkica za zube kojom kružnim pokretima trljajte usne. Nakon toga na usne nanesite malo svijetlog pudera da bi bili sigurni da su vam usne suhe.

Slijedi tajno oružje za mladolikiji izgled usana koji djeluje poput push-up grudnjaka: olovka za usne. Nitko nema savršeno simetrične usne, čak ni najglamurozniji celebovi. Zato posegnite za olovkom, ona će trenutno uokviriti i povećati vaše usne, a k tome spriječit će prelijevanje šminke.

Kad nanosite liner za usne, morate ga dovoljno pritisnuti da ostavite jasan obris, a opet dovoljno nježno da ne bude prenaglašen. Nanosite ga uz vanjski rub prirodne linije usana, čak malo i preko ruba kako biste postigli taj magični učinak punijih usana.

Za trajniji opstanak ruža, lagano ispunite i ostatak usana linerom prije nego što nanesete ruž. Preko usana još jednom pređite puderom i nanesite ruž. Usnama zatim stisnite papirnatu maramicu i nakon toga nanesite još jedan sloj ruža.

Za sam kraj nanesite sjajilo što će usnama  podariti dodatnu punoću.

Povezano