NAMA uz modnu reviju proslavila svoj 140. rođendan

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 07.12.2022.

0

NAMA

NAMA

Ne postoji mnogo trgovina koje se mogu pohvaliti ovakvom tradicijom i povijesti, a NAMA je kroz godine postala više od mjesta gdje se obavlja kupnja

U utorak, 6. prosinca 2022. godine, poznata zagrebačka robna kuća NAMA proslavila je 140. rođendan, a tom su se prigodom u  prostorijama NAMA-e u Ilici okupila mnoga poznata lica. Proslava ovog velikog rođendana započela je izvedbom poznate pjevačice Zdenke Kovačićek koja je svojim repertoarom na jedinstven način poželjela dobrodošlicu svim uzvanicima.
Ne postoji mnogo trgovina koje se mogu pohvaliti ovakvom tradicijom i povijesti, a NAMA je kroz godine postala više od mjesta gdje se obavlja kupnja. Ona je kultno mjesto grada Zagreba koje već 140 godina oblikuje društvenu, i urbanu gradsku sredinu, a svojom jedinstvenom arhitekturom u centru grada, NAMA je obilježila život generacijama. Da ide u korak s vremenom, dokazuju i današnje generacije koje s već postojećim, dugogodišnjim kupcima biraju proizvode i odjevne kombinacije u NAMA-i.
Rođendansko iznenađenje za uzvanike bila je modna revija koja je oživjela poznate izloge u arkadama Ilice, koji krase NAMA-u već više od stoljeća. Program je vodila Vlatka Pokos koja je vjerna NAMA-i već dugi niz godina i u kojoj pronalazi većinu svojih modnih kombinacija za razne prigode. Ovo iznenađenje upotpunila je još jedna glazbena izvedba. Nastup poznate violončelistice Ane Rucner dodao je notu klasike i kultnosti, upravo ono što NAMA-u čini jedinstvenom.  

NAMA

NAMA

NAMA je svoj 140. rođendan obilježila nizom aktivnosti kroz cijelu godinu, pa je tako neposredno prije ljeta u svojim divnim arkadama na Ilici organizirala “PreSummer Gin party” za sve posjetitelje i vjerne kupce. U suradnji sa Style&Wings u listopadu je organizirana i “Modna škola stila”, petodnevna radionica u kojoj su polaznice imale priliku naučiti o odjevnim “komadima” koji se nalaze u našim ormarima te svim mogućnostima stvaranja najzanimljivijih modnih kombinacija.

NAMA

NAMA

Povijest NAMA-e seže u 19. stoljeće kada su Zagreb prvi put posjetili bečki trgovci, Carl Kastner i Herman Öhler. Odabrali su sjajnu lokaciju za svoju prvu trgovinu “Kastner i Öhler” kojom su postavili temelje za robnu kuću koja je oblikovala društvenu, arhitektonsku i urbanu gradsku sredinu hrvatske metropole.

VIŠE O TEMAMArobna kuća NAMA