Nakit – točka na i svake modne kombinacije

Piše: Sponzorirani članak, Zagreb
Objavljeno 20.02.2023.

0

Foto: Promo

Foto: Promo

Ako se pitaš kako odabrati pravi komad nakita za sebe, u nastavku smo ti pripremili nekoliko jako dobrih modnih savjeta

Bez obzira na to kakav je tvoj modni stil – sportski, ležeran, profesionalan ili elegantan – odgovarajući komad nakita dat će mu onaj završni pečat. Ako se pitaš kako odabrati pravi komad nakita za sebe, u nastavku smo ti pripremili nekoliko savjeta.

U kojoj ćeš prigodi nositi nakit?

Prije nego odabereš odgovarajući nakit, prvo se zapitaj za koju ti je prigodu on potreban. Ako tražiš nešto za svaki dan, a što ćeš jednostavno uskladiti s brojnim modnim kombinacijama, tada su najbolji izbor minimalistički komadi naušnica, ogrlica i prstenja koje će odlično nadopuniti tvoj outfit. Kada je u pitanju boja nakita, tada su modeli u srebrnoj i zlatnoj boji pravi modni klasici.

Ako pak imaš neku svečanu prigodu, tada su odličan izbor komadi koji se ističu – nešto s cirkonima, kristalima i sličnim svijetlećim elementima koji će se prekrasno uklopiti u elegantne modne kombinacije. U slučaju da je tvoj stil profinjeniji, tada odaberi samo jedan komad nakita koji će se istaknuti, na primjer naušnice ili ogrlicu, a ako suptilnost nije tvoj stil, tada odaberi komplet naušnica, ogrlice i narukvice koji će se posebno isticati.

Za ležerna poslijepodnevna druženja s prijateljicama, odaberi naušnice zanimljivog dizajna ili pak s posebnom porukom. Odlično je što se ovi modeli naušnica izvrsno uklapaju čak i u najjednostavnije modne kombinacije, primjerice s trapericama i klasičnom bijelom majicom te im daju notu posebnosti.

A što je s ukrasima za kosu?

Iako ukrase za kosu ne smatramo nakitom u užem smislu te riječi, i oni su istinski modni dodaci koji nam mogu pomoći na više načina. Osim što mogu jednostavno dodati dozu razigranosti našoj modnoj kombinaciji, mogu nam i vrlo učinkovito pomoći onih dana kada nam kosa nije spremna na suradnju i potrebno ju je ukrotiti. Obruči, tj., rajfovi za kosu prije nekoliko sezona su se vratili na velika vrata na modnu scenu, a posebno su popularni veći modeli presvučeni tkaninom. Isto tako, široke gumice od mekane tkanine postale su vrlo moderne i daju svakoj modnoj kombinaciji dozu ženstvenosti i elegancije.

Povezano