5 najgorih beauty trendova i navika

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 28.10.2010.

83

Ilustracija | Foto: Dior

Trendovi prolaze, ali slike i uspomene na njih ostaju. Ono što nam se u jednom trenu činilo kao super zgodno rješenje, nekoliko godina poslije slovi kao totalni beauty fijasko.

Ilustracija | Foto: Dior

Evo liste najgorih trendova s područja ljepote u posljednjih 15-ak godina.

1. Vještičja manikura


Manikura kratkih noktiju i gel umjerene dužine izgledaju lijepo i njegovano. Ipak, šiljasti, dugi i po mogućnosti šareni nokti su totalni promašaj. Ipak, ako baš jako želite probati šiljastu manikuru, prilika je u skorašnjoj Noći vještica.

2. Lažni ten


Jednom u solarij, dva puta, tri i odjednom poprimite neprirodnu narančasto smeđu nijansu. Iako se na trenutak možda čini da tamnjenjem prikrivate nedostatke, pretjerano "kvarcanje" izgleda neugledno i definitivno je jedan od najgorih trendova u proteklih nekoliko godina.

3. Iscrtane obrve


Obrijati ili počupati obrve te nacrtati tanku liniju je svojevremeno postao trend. Iako se možda sada pitamo kako je to moguće, silikonska ljepotica Pamela Anderson i danas zna posegnuti za olovkom i črčkati po licu.

4. Previše blajha


Plavokosa ljepotica simbol je nježnosti i plahe ljepote. Ipak, previše blajha, posebice ako niste prirodna plavuša je strašno. Zato, doslovno se vratite korijenima – tj. makar boji koja podsjeća na vaš korijen kose.

5. Iscrtane usne


Obrubiti usnice olovnom u nekoj jarkoj boji nekoliko godina je bio veliki trend. Sjećamo se kako su taj trik koristile voditeljice, glumice, majke, tetke, prolaznice, a i mi same. Ipak, za neke stvari je bolje da ostanu - daleko u prošlosti!
 

VIŠE O TEMAMApreviše blajhaiscrtane obrveiscrtane usnelažni tenvještičja manikura
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se