Najbolje svjetske novinske fotografije u WestLichtu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 09.09.2021.

0

Eksplozija u Bejrutu © Lorenzo Tugnoli, Contrasto for The Washington Post

Eksplozija u Bejrutu © Lorenzo Tugnoli, Contrasto for The Washington Post

Poznata bečka galerija WestLicht od 10. rujna do 24. listopada ove će godine po 20. put predstaviti najbolje svjetske novinske fotografije

Pobjedu na natječaju za najbolju novinsku fotografiju "World Press Photo" ove je godine odnijela fotografija pod nazivom „The First Embrace” („Prvi zagrljaj”) koju je danski fotograf Mads Nissen snimio u kolovozu 2020. u Brazilu. Pažnju svjetske javnosti privukla je i razorna eksplozija u skladištu bejrutske luke, izraelsko-palestinski sukob te oružani sukobi između Armenije i Azerbajdžana.
Ovaj natječaj od 1955. godine organizira neprofitna organizacija za fotonovinarstvo "World Press Foto Foundation" sa sjedištem u Amsterdamu. Najbolje novinske fotografije zatim obilaze svijet u obliku putujuće izložbe koja se smatra najvažnijim pregledom aktualnih dostignuća međunarodnog fotonovinarstva.
Na ovogodišnji natječaj prijavilo se oko 4.300 profesionalnih fotografa iz čak 130 zemalja, a žiri je nagradio njih 45 u osam kategorija. U okviru natječaja zaprimljeno je više od 74.000 fotografija.

Više informacija o izložbi i fotografijama možete pronaći ovdje.

VIŠE O TEMAMAizložbe fotografijanovinska fotografijaWestLichtWorld Press Photo
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se