Mr. DJ Dario i Sergej u klubu Sirup

Piše: CroModa.com
Objavljeno 22.11.2010.

0

U petak, 26. studenog, u zagrebačkom klubu Sirup pored Petra Dundova, iza gramofona će se pojaviti i Mr. DJ Dario i Sergej

U petak, 26. studenog, u zagrebačkom klubu Sirup pored Petra Dundova, iza gramofona će se pojaviti i Mr. DJ Dario i Sergej

Petar Dundov i prijatelji

Petar Dundov i prijatelji

Petar Dundov, rezident klupskog programa „Petar Dundov i prijatelji“ studeni je obilježio službenim izlaskom fenomenalno prihvaćenog singla „Distant Shores“  unutar renomirane glazbene etikete Music Man Records. Nakon prošlomjesečnog „slavljeničkog“ tuluma, Petar je ovaj put u goste odlučio pozvati dvoje bliskih prijatelja, ujedno i veterana na domaćoj elektronskoj sceni. 

U petak, 26. studenog, u zagrebačkom klubu Sirup pored Petra Dundova, iza gramofona će se pojaviti Mr. DJ Dario – pionir hrvatske elektronske scene i Sergej – čovjek koji ne može prestati plesati.

Mr. DJ Dario

Status kultnog DJ-a Mr. DJ Dario stekao je još sredinom 90-ih godina u legendarnoj Kašini koja je godinama bila i ostala sinonim pravog undergrounda domaće elektronske scene. Suosnivač je i bivši rezident velikih projekata: Kraljevstvo, Perfection, Old School te dugogodišnji rezident kluba The Best. Mr. DJ Dario svirao je na gotovo svim značajnijim partijima u Hrvatskoj u posljednjih 15 godina sa mnogim velikanima svjetske elektronske scene,  a posebna kruna njegove karijere su  dvije značajne turneje po Aziji.

Potvrdio se i u produkciji kada je 1997. njegova ploča „Wicked“ postala veliki underground hit u njemačkim klubovima. Danas svira  gotovo više nego ikada, a njegovi virtuozni setovi stvaraju euforiju među mlađim generacijama clubbera diljem Hrvatske, ali i onim starijima koji ga prate još od samih početaka.

Sergej (Home Made Electronica, Burek, Sirup)

Još kao dijete, vrijeme je provodio presnimajući kazete i pokušavajući „brejkati“, očekujući od života da bude krcat ljubavlju i plesom. Nakon što je 1988. prvi puta kročio u klub, njegova karijera ambicioznog clubbera ne bilježi „neopravdane sate“. Kao strastveni kolekcionar vinila, za gramofonima se našao 2000. godine, i to kao rezident klupskog programa Stylish u klubu Aquarius.

U isto vrijeme, zajedno s još nekoliko prijatelja, zaljubljenika u glazbu i clubbing kulturu, osniva Frequency Crew, koji mnogi pamte po izvrsnim nedjeljnim Sunday Frequency sessionima u zagrebačkom Iguana Baru. 2003. Frequency Crew se seli u klub Točkicu koji su u naredne dvije godine pretvorili u kultno mjesto za izlaske mnogih clubbera željnih dobre glazbe i cool atmosfere. Unatoč tome što su u klub dovodili mnoge europske DJ, naglasak je bio na hrvatskim DJ-ima.

Iste godine „rađa“ se label Home Made Electronica na kojem su izdanim miksevi članova Frequency kolektiva. Nakon zatvaranja Točkice, Frequency zabava preselila se u klub Fanatic, a HME etiketa je počela izdavati i prva domaća produkcijska izdanja. Nakon selidbe iz kluba u klub, Sergej je odlučio ostvariti svoj dugogodišnji san i postao je vlasnik „mjesta u kojem plešu sretni ljudi“ a Zagreb je krajem 2008. godine posto bogatiji za još jedan urbani klub (Sirup) koji promovira elektronsku glazbu raznih žanrova.
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se