MOVEM(OM)ENT: Izložba fotografija Nikoline Nerat Jukić

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 24.04.2017.

25

MOVEM(OM)ENT

MOVEM(OM)ENT

Fotografije koje Nikolina Nerat Jukić stvara rezultat su nastojanja da uhvati trenutak kretanja, tijek misli i ideja u samom nastajanju

U prostoru Zagrebačkog plesnog centra, Ilica 10 u Zagrebu, u sklopu programa obilježavanja Međunarodnog dana plesa, u subotu 29. travnja u 21 sat održat će se otvorenje izložbe fotografija autorice Nikoline Nerat Jukić pod nazivom MOVEM(OM)ENT. Izložbu će bit moguće pogledati do 21. svibnja 2017. godine.
Pokretačka ideja za stvaranje serije fotografija u okviru fotografskog projekta MOVEM(OM)ENT - MOVEMENT / MOVE / MOMENT / OM  bila je želja autorice da zabilježi pokret kao jezik putem kojeg objekt / plesač progovara i prenosi interpretaciju svog viđenja stvarnosti; daje prikaz svojih mišljenja i stavova o životu, ulogama koje sami preuzimamo ili koje nam daje društvo i okolina, skrivenim željama i potisnutim nadama koje držimo za sebe u strahu od osude i nerazumijevanja.
Preuzimanjem identiteta likova koje plesači sami oblikuju i interpretiraju na trenutak nam dopuštaju da vidimo tek neke od slojeva svoje duše, izvorne esencije koja se na kratko manifestira te na površinu, iz nesvjesnog, izvlači i osvješćuje kompleksnost i slojevitost svakog od nas. Promatrač i objekt koji promatra su povezani. Energija koju prenosi pokret se interpretira na mnoštvo načina samim procesom promatranja i za svakog od nas koji smo u ulozi promatrača je različita jer je doživljaj u konačnici rezultat sinergije svih prethodnih iskustava svakog pojedinca kao zasebne jedinke. Promatraču se daje prostor za stvaranje vlastitog doživljaja, vlastite priče i prilika da osvijesti vlastiti kreativni poticaj koji je svakodnevnicom potisnut duboko u nama.

Nikolina Nerat Jukić rođena je 1982. godine u Zagrebu. 2000. godine upisala je Studij krajobrazne arhitekture na Svučilištu u Zagrebu te diplomirala 2007. godine.

Glavna preokupacija i jedan od glavnih motiva na njenim fotografijama je pokret. Fotografije koje stvara rezultat su nastojanja da uhvati trenutak kretanja, tijek misli i ideja u samom nastajanju i zamrzne ih dok nisu iščeznule.

VIŠE O TEMAMAizložba fotografijaNikolina Nerat Jukić
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se