Minami u Galeriji Kaptol predstavio ljetnu kolekciju

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 11.06.2024.

0

Foto: Luka Smuk

Foto: Luka Smuk

Osim u jednostavnim, ali upečatljivim krojevima haljina i nekonvencionalnih odijela, posebnost kolekcije brenda Minami je u detaljima

U novootvorenoj prodajnoj Galeriji Kaptol, u ponedjeljak je predstavljena nova kolekcija brenda MINAMI. Brend koji je krajem prošle godine otvorio showroom u samom centru Zagreba, u kratkom je roku postao prepoznatljiv po svevremenskom dizajnu, elaboriranim krojevima i vrhunskoj izradi iza kojih stoji Željka Šafran. "Nova kolekcija donosi sedam pročišćenih komada među kojima se ističu haljine i odijela, a dominira neutralna prljavobijela nijansa", kazala je dizajnerica.

Osim u jednostavnim, ali upečatljivim krojevima haljina i nekonvencionalnih odijela, posebnost kolekcije je u detaljima. "Vezilje iz udruge Našenina iz Bedekovčine ručno su izradile heklane krojne dijelove koji se u kolekciji pojavljuju u obliku dekorativnih detalja", kaže Željka Šafran.

Udruga ima tradiciju dugu 18 godina, a njezine se članice bave heklanjem, vezenjem, šivanjem i organizacijom manifestacija koje za cilj imaju očuvanje raznih tradicijskih tehnika u radu s tekstilom. I ova kolekcija brenda Minami vrvi finim tkaninama od prirodnih vlakana, a dizajnerica je u radu uvelike koristila deadstock materijale vrhunske kvalitete.

Foto: Lucija Drača

Foto: Lucija Drača

Kolekciju je među prvima isprobala glazbenica Nika Turković koja je i njezino zaštitno lice. U elegantnim komadima pozirala je na zagrebačkom Cmroku ispred objektiva Lucije Drače čije su analogne fotografije srž kampanje za novu MINAMI kolekciju.


VIŠE O TEMAMAMinamihrvatska modaGalerija KaptolNika TurkovićŽeljka Šafran
Povezano