Meksikanka Andrea Meza nova je Miss Universe

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 17.05.2021.

0

Foto: Miss Universe Organisation

Foto: Miss Universe Organisation

Ovogodišnji izbor za Miss Universe 2020 održan je po šezdeset i deveti put u Hollywoodu na Floridi u Seminole Hard Rock Hotel & Casinu, a pobjednica je Meksikansa Andrea Meza

Hrvatska predstavnica Mirna Naiia Marić nije se uspjela plasirati u finale najprestižnijeg izbora ljepote u svijetu.
Zozibini Tunizi predala je krunu nakon gotovo godinu i pol dana što je čini najdugovječnijom Miss Universe u povijesti ovog natjecanja.
Pobjednica koja dolazi iz Meksika ima dvadeset i šest godina i inžinjerka je koja je fokusirana na borbu za ženska prava te usko surađuje s organizacijama protiv nasilja. Članica je globalne svjetske  organizacije koja prikuplja sredstva u Indiji, Indoneziji i Kini. Voli ekstremne sportove te je turistička ambasadorica grada Chihuahue odakle i dolazi. Zanimljivo je da voli pjevati, da ima četrdeset rođaka i da u poziciji plenka može izdržati tri minute.

Nakon preliminarnog prednatjecanja održanog dva dana prije samog finala odlučeno je da u Top21 ulaze Argentina, Australija, Brazil, Kolumbija, Kostarika, Curacao, Dominikanska Republika, Francuska, Velika Britanija, Indija, Indonezija, Jamajka, Meksiko, Mjanmar, Nikaragva, Peru, Filipini, Portkoriko, Tajland, USA, Vijetnam. Dvadeset i jedna finalistica prošetala se pozornicom u kupaćem kostimu. Najatraktivnije i najsamopouzdanije ljepotice plasirale su se u Top10; Australija, Brazil, Kostarika, Dominikanska Republika, Indija, Jamajka, Meksiko, Pero, Portoriko i Tajland. Dvadeset finalistica izabrano je nakon preliminarnog natjecanja dok je Miss Vijetnama pobijedila putem internetskog glasovanja. Nagradu za najbolji nacionalni kostim dobila je Miss Mjanmara.

Foto: Miss Universe Organisation

Foto: Miss Universe Organisation

Prvom pratiljom proglašena je Miss Brazila Julia Gama, koja će u slučaju nemogućnosti neispunjavanja obaveza pobjednice preuzeti njezine dužnosti, a drugom pratiljom Miss Perua Janick Maceta.

Izbor su vodili Mario Lopez i nekadašnja Miss Universe Olivia Culpo. Bivše missice Paulina Vega i Demi Leah Nel Peters pratile su događanja iz backstagea, dok je žiri bio sastavljen od uspješnih poslovnih žena među. Nastupio je Luis Fonsi, portorikanska zvijezda najpoznatija po hitu Despacito.

VIŠE O TEMAMAMirna Naiia MarićMiss Universeizbori ljepoteAndrea Meza
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se